MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Kozmann György a SportPont Program vendégeként Kolonics Györgyről is mesélt az EFOTT Fesztiválon

Kozmann György olimpikon, többszörös Európa- és világbajnok kenus volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program mai vendége az EFOTT fesztiválon. A kiváló sportember a sportolói karrierjéről, majd azt követő életútjáról, a kettős karrierről és annak nehézségeiről is szólt. Az ötszörös világbajnok négyszeres Európa-bajnok beszámolt jelenlegi Pakshoz kötődő terveiről, a közelgő polgármester választásról és mesélt a kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok Kolonics Györgyhöz kötődő emlékeiről.

Sporttudományi Szakmai Nap a Savaria Egyetemi Központban

Szakmai előadások, plenáris ülés és sportprogramok várták a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában (NYME SEK) a Sporttudományi Szakmai Nap résztvevőit. Az eseményt Dr. Antonio Donato Sciacovelli PhD főiskolai tanár, a NYME SEK Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar dékánja és Lazáry Viktor Szombathely MJV sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg. Jelenlétével megtisztelte az eseményt Horváthné Dr. Molnár Katalin, az NYME SEK elnök-rektorhelyettese is.

XXI. Egyetemi Városok Sporttalálkozója Győrben!

Immáron 21. alkalommal került megrendezésre az Egyetemi Városok Sporttalálkozója. A sporteseményre november 9-én, a győri Széchenyi István Egyetemen, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete szervezésében kerül sor. A győri, soproni, szombathelyi, veszprémi felsőoktatási intézményekből résztvevő hallgatók és oktatók kispályás labdarúgás, teke, tenisz, mix röplabda és mix kosárlabda versenyszámokban mérik össze tudásukat.

Jubileumi, 20. Regionális Sporttalálkozó a Pannon Egyetemen

2012. november 10-én a veszprémi Pannon Egyetem volt a házigazdája a 20. jubileumi Regionális Sporttalálkozónak, melyen négy egyetem hallgatói és oktatói csapatai több sportágban (kispályás labdarúgás, mix kosárlabda, tenisz, mix röplabda és teke) mérkőztek meg a fair play szabályait betartva. A barátságos versengést húsz esztendő óta minden évben megrendezik felváltva Sopronban, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben.