MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 02., csütörtök 21:35

Sikerrel debütált a Frizbi MEFOB

Március 28-án a Tüskecsarnokban rendezték meg az első Ultimate Frizbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). A sokak számára még ismeretlen sportág két éve kezdett hódító pályáját Magyarországon, azóta pedig már több egyetemen is megtalálható a testnevelési órák keretében.


A MEFOB-ra összesen több mint fél száz hallgató, négy egyetem hat csapata nevezett. Az eseményt Kincses Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Testnevelési Központ igazgatója nyitotta meg. A csoportmeccsek lejátszását követően, a keresztjátékokra került sor, majd a helyosztó meccseken mérkőzhettek meg a hallgatók a végső helyezésekért. A verseny győztese a BME „1”-es csapata (Heppes Mihály, Hernády Gergely, Milei Ádám, Dévai Zoltán, Doba Fruzsina, Nagy Dóra) lett, akiket Barna Zsófia készített fel a versenyre. A verseny ezüst érmét a TF „1”-es csapata (Balatoni Fanni, Paksai Márton, Varga Boglárka, Pálfi Janka, Kovács Gábor, Kovács Bence, Barna Viktor) vitte haza, felkészítő tanáruk Erdősi Zoltán vot. A bronzéremért egy nagyon szoros küzdelem alakult ki, végül a BME ”A” (Kovács Dániel, Hegedűs Ákos, Bodnár Mihály, Juhász Norbert, Takács Flóra, Balogh Edit,) csapata kerekedett felül.

Az érmeket Simon Gábor, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja adta át. A szervezők áldozatos munkája meghozta a gyümölcsét, egy sikeres MEFOB-ot tudhatnak maguk mögött, amellyel tovább népszerűsítették a sportágat.

 

Végső Sorrend:

1.       helyezés: BME „1”

2.       helyezés: TF „1”

3.       helyezés: BME „A”

4.       helyezés: TF „2”

5.       helyezés: ELTE

6.       helyezés: Debreceni Egyetem

 

Képek és további részletek >>