MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. április 21., csütörtök 12:01

2. Ultimate frizbi MEFOB

A Budapesti Gazdasági Egyetem rendezte meg a második Ultimate frizbi MEFOB-ot április 15-én a XVI. kerületi MLTC pályán. 


A sokak számára még ismeretlen sportág három éve kezdte hódító pályáját Magyarországon, azóta pedig már több egyetemen is megtalálható a testnevelési órák keretében. A MEFOB-ra összesen 8 csapat több mint hatvan sportolója nevezett. A sportág népszerűsítése érdekében a szervezők lehetőséget biztosítottak középiskolás csapatoknak is a részvételre, melyek a közelgő sportági Diákolimpia főpróbájának tekinthették a megmérettetést.

 

A rendezvényt Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára nyitotta meg. Beszédében a hallgatókat a sportág további népszerűsítésére bíztatta.

A versenyen két csoportban küzdöttek a csapatok, 30 perces körmérkőzéseket játszva. A csoportok első és második helyezettjei elődöntőt, míg harmadik és negyedik helyezettjei „alsóházi keresztmérkőzéseket” vívtak. Végül minden helyezés sorsa helyosztó mérkőzésen dőlt el.

 

A papírformának megfelelően a középiskolás csapatok az alsó házban küzdöttek egymással a minél jobb helyezésekért, míg az egyetemisták az első 5 helyezésen osztozkodtak. Illetve első négy helyezésen, mivel a Testnevelési Egyetem (TE) két csapatot is nevezett, de a kiírás értelmében csak a jobb helyezést elért csapatot díjazták a szervezők.

 

Némi meglepetésre a TE kettes számú csapata is bejutott a „döntőbe”, ahol a TE egyes csapata a Debreceni Egyetem elleni győztes elődöntőt követően várta. A végül „csak” presztízs szempontjából fontos döntőt a TE_1 nyerte a TE_2 ellen.

 

A „tesisek” mögött a Debreceni Egyetem csapata végzett. Míg a bronzérmet egy döntetlen mérkőzést követően megosztva szerezte meg a BGE és az ELTE csapata.

            1. Testnevelési Egyetem

            2. Debreceni Egyetem

            3. BGE

            3. ELTE

            5. Táncsics_V (versenyen kívül)

            6. Táncsics_1 (versenyen kívül)

            7. Táncsics_2 (versenyen kívül)

            + TE_2 (döntőig jutott, de nem díjaztuk)

 

A díjakat Kovács György a MEFS főtitkár-helyettese adta át.