MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 19., kedd 10:26

Szlovéneknek esélyt sem adtak a TE-s lányok a női tenisz végső küzdelmében

A Zágrábban zajló Európai Egyetemi Játékokon teniszben a TE női teniszcsapata képviselte hazánkat; nagy küzdelemben a 11. helyen zárták a tornát.

Szlovéneknek esélyt sem adtak a TE-s lányok a női tenisz végső küzdelmében Forrás: TF.hu

A Tsereteli Alexandra, Meiszter Mercédesz, Lipták Júlia és Lórántfy Ágnes alkotta kvartett a sorsolásnál nem volt szerencsés. A 14 csapatot két négyes és két hármas csoportba osztották. A TE-sek a rotterdami egyetemről érkező roppant erős hollandokkal és a spliti egyetemet képviselő házigazda horvátokkal kerültek össze. A hollandok a papírformának megfelelően mindkét ellenfelüket biztosan legyőzték. Ellenük a két egyest Tsereteli Alexandra és  Meiszter Mercédesz játszotta, míg a párost Lipták Júlia és Lórántfy Ágnes.

A felső ágra kerülésért pénteken (július 15.) került sor a horvátok ellen. Az első meccset  Tsereteli Alexandra játszotta és a hazai szurkolók által támogatott lányt megszorongatta. A vége 7-5, 6-3 lett, így Meiszter Mercédeszre hárult a feladat, hogy egyenlítsen a nála jóval magasabban jegyzett ellenfelével szemben. Mindent meg is tett a pályán, jól tartotta magát, de a végére meg kellett hajolni a nagyobb tudás előtt (6-3, 6-1). A győzelem tudatában a horvátok érthetetlen sportszerűtlenséget mutatva a párosra ki sem álltak, feladták a meccset, így ezúttal Lipták Júlia és Lórántfy Ágnes nem játszott. A Zágrábban is lezúduló eső miatt szombaton (július 16.) nem lehetett folytatni a versenyt. A szombati esőnap miatt a szervezők a tenisztorna további mérkőzéseit lerövidítették, így a játszmák csak négy győztes játékig tartottak.

 

A mieink vasárnap (július 17.) délben a svájciakat kapták ellenfélül. Az egyeseket ismét csak Tsereteli Alexandra és  Meiszter Mercédesz játszotta. Szandi 4-0, 5-3 arányban, míg Merci 4-1, 4-2-re hozta a meccsét, ezért az idő hiányában a párost le sem kellett játszani. Este  még egy összecsapás várt a lányokra: az Ausztriából érkező innsbrucki egyetem csapata. Tsereteli Alexandra az első két játszmát követően 1-1-re állt (2-4, 5-4). A döntő játszma egy 10 pontig menő rövidítés volt a gyorsított szabályok szerint, melyben az osztrák lány diadalmaskodott (8-10). Meiszter Mercédesz a második összecsapást remek játékkal nyerte (5-4, 5-2). A két lány ezután vállalta a párost is. Ebben heroikus küzdelmet láthattak a nézők, melyben a magyar lányok minimális vereséget szenvedtek (1-4, 4-2, 12-14).

 

A hétfői (július 18.) utolsó napon a 11. helyért a szlovén csapattal kellett megmérkőzni. Az egyeseket ezúttal Lipták Júlia és Lórántfy Ágnes játszotta.  Juli egy izgalmas szoros csatában hozta az első meccset (5-4,5-4). Áginak egy nehezebb ellenfél jutott és bár küzdött rendesen, a vége vereség lett (3-5, 2-4). Következett a mindent eldöntő páros, amelyre ismét Szandi és Merci álltak oda. Szemernyi esélyt sem adtak a szlovéneknek (4-0, 4-0), így csapatunk megszerezte a 11. helyet.

 

VÉGEREDMÉNY

1. helyezés: University of Coimbra (POR)

2. helyezés: University of Mainz (GER)

3. helyezés: University of Bordeaux (FRA)

4. helyezés: University of Stirling (GBR)

5. helyezés: Nova University of Lisbon (POR)

6. helyezés: University of Zagreb (CRO)

7. helyezés: Erasmus University Rotterdam (NED)

8. helyezés: University of Split (CRO)

9. helyezés: University of Innsbruck (AUT)

10. helyezés: National Technical University of Athens (GRE)

11. helyezés:University of Physical Education (HUN)

12. helyezés: University of Ljubljana (SLO)

13. helyezés: University of Geneva (SUI)

14. helyezés: Norwegian University of Science and Technology (NOR)

 

Forrás: TF.hu, eug2016.com 

Képgaléria

{gallery}2375{/gallery}