MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. szeptember 05., hétfő 14:34

9000 kilométert utazik az egyetemi vb-re Sebők Benedek (SZTE)

Először vesz részt versenyzőként a 9. Egyetemi Fallabda Világbajnokságon (Kuala Lumpur, Malajzia) Sebők Benedek, a Szegedi Tudományegyetem ötödéves kereskedelem-marketing szakos hallgatója. A szegedi Vidux Tisza Squash SE 23 éves sportolója hétfőn (szeptember 05.) játszotta első mérkőzését.

9000 kilométert utazik az egyetemi vb-re Sebők Benedek (SZTE) 9th World University Squash Championship 2016

– Tíz éve, az akkor Szegeden rendezett Egyetemi Fallabda Világbajnokságon is részt vettem, igaz, 13 évesen csupán a nézők között foglaltam helyet. Most végre pályára léphetek – mondta Sebők Benedek, a Vidux Tisza Squash SE játékosa, a delmagyar.hu-nak, hozzátéve: abban, hogy elindulhat, fontos szerepe volt a Squash Club Szabadidőközpontot vezető Pápai Miklósnak és a csapat névadó szponzorának, az őt egyénileg is támogató Barna Zsoltnak.

A héten a malajziai Kuala Lumpurban rendezik a 9. Egyetemi Fallabda Világbajnokságot, ahol csak aktív egyetemi hallgatói státusszal rendelkező sportolók vehetnek részt. A világbajnokságon harminckettes főtábláról indulnak a versenyzők. Egy kört mindenképpen szeretnék menni, ha pedig bekerülnék a legjobb nyolc közé, túlteljesíteném a várakozásaimat – nyilatkozta.


Csütörtökig (szeptember 8.) tartanak az egyéni küzdelmek. A verseny a vasárnapi gyakorlónappal kezdődött, az első meccsre hétfőn került sor, ahol Benedek a kínai Junjie Wangot búcsúztatta 11-13 11-6 11-4 8-11 11-6 arányban. Következő ellenfele a pakisztáni egyetemista Muhammad Arif, aki ellen 3 szettben szintén nyert, így bekerült a legjobb 16 közé!

 

Forrás: delmagyar.hu