MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. szeptember 06., kedd 08:51

A magyar csapatban Matyasovszki (SZTE) érme csillogott a legszebben 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságon (Poznan, Lengyelország)

Nem volt jó hétvégéjük az evezős EVB magyar résztvevőinek, hiszen a várakozásokkal ellentétben csak egyetlen magyar érem született Matyasovszki Dániel (SZTE) jóvoltából, aki a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében bronzérmes lett az olasz Gherzi és a lengyel Kowalski mögött.

A magyar csapatban Matyasovszki (SZTE) érme csillogott a legszebben 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságon (Poznan, Lengyelország) Forrás: Győri Atlétikai Club-Evezős Szakosztály

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárevezősünk (BCE) a riói olimpián megszerzett 14. helye után a 6. helyen végzett versenyszámában, míg Tamás Bence (BME) Universiade-bronzérmes Szlovák Bencével (BGE) egy hajóban indult a könnyűsúlyú kétpárevezős kategóriában, ahol az 5. helyet tudták csak összelapátolni.

Krémer Eszter (BME) és Polivka Dóra (BME) a könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszámban a 7. helyen értek célba.

Tradíciókhoz híven a férfi nyolcasok zárták a versenyt. Ennek a számnak régre visszanyúló hagyománya van az egyetemi evezésben, elég csak a méltán híres Oxford-Cambridge versenyre gondolni. Ebből kifolyólag a mezőny nagyon erős, több nagy nemzet egyetemei népes bajnokságokban döntik el, ki képviselheti országukat.  A magyar srácoknak, a  Széchenyi István Egyetem csapatának (Privaczki Juhász Ákos, Szabó Bence, Szigeti Roland, Vancsura Bendegúz, Vancsura Bodó, Bedők Gergely, Krpesics Péter, Sőnfeld Álmos, Kiss Bence) a futamban cseh, angol, francia, lengyel és holland ellenfelekkel kellett megküzdeniük, nem beszélve a természet elemeiről.

A futam elején jó rajtot vett nyolcasunk, azonban a pálya közepétől kezdve erősebb utazó tempót evezve a francia, angol, holland és lengyel csapat el tudott lépni. A magyar csapat súlyhátrányuk csökkentése érdekében igyekezett magasabb csapásszámmal gyorsítani a hajót, azonban nem sikerült a végén utolérni a cseh csapatot, így végezetül a hatodik helyen zártak.

Az elért sikert tovább emeli, hogy magyar egyetemi nyolcas eddig még nem volt képes döntőbe jutni, így kiemelkedőnek számít a fiúk eredménye!

Végeredmény: ENG, FRA, POL, NED, CZE, HUN

Gratulálunk a csapat minden tagjának és edzőjüknek Alföldi Zoltánnak.