MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.


Az idén új formában zajlott és két hétvégén át tartott MEFOB-ra igen nagy volt az érdeklődés, több mint 1000 szurkoló látogatott el a Császár Komjádi Uszodába. Az egyetemi csapatoknak drukkoló közönség igen éles és fordulatos küzdelmeket láthatott, a döntőben a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2-6-ról fordított, az utolsó negyedet 5-0-ra, a döntőt 7-6-ra megnyerve a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) ellen. Ezzel a BGF megvédte a tavalyi bajnoki címét. A bronzmeccset - amelynek vége 11-5 lett - a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) csapatai vívták.

A bronzmérkőzés után a Kelet-Nyugat fantázianevet viselő női gálameccs következett, amelyen a magyar bajnokság meghatározó játékosai közül is szép számban jelen voltak. A csapatokat Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője állította össze. A női gála érdekessége, hogy Gangl Edina (a 2013-as Kazany Universiade bronzérmese), habár kapus az OB1-ben, 3 gólt is lőtt a mezőnyben az amúgy szintén kapus Doriszlai Vanda 2 gólja mellett. A gálán részt vett Csabai Dóra is, aki 2012-ben olimpiai negyedik és Eb-harmadik, valamint a 2009-es és a 2013-as Universiadén ezüstérmes volt. A női gálameccs eredménye a következőképpen alakult: Kelet-Nyugat 8-12 (2-6, 2-3, 1-1, 3-2).

Az esemény rangját emelte, hogy szombaton az eseményt prof. dr. Kiss Ádám nyitotta meg, a PPKE mérkőzéseit pedig a helyszínen követte és szurkolta végig (külön trombitával készülve) a jogi kar dékánja, Dr. Varga Zs. András.

Az egyetemi, főiskolai sport számára kiemelkedően fontos eseményre a média is kíváncsi volt, a Nemzeti Sport és a Magyar Vízilabda Szövetség munkatársai mellett sok vízilabdás blogger készített riportokat és beszámolókat, egyértelműen beszédes jeleként annak, hogy a Vízilabda MEFOB minden alkalommal országos érdeklődést is kivált. A szervezők megígérték, hogy a Vízilabda MEFOB garantáltan jövőre sem marad el!

 

Képgaléria

{gallery}1986{/gallery}