MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.

Jöhet a harmadik! Sikerek a vízben és a parton a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda Országos Bajnokságon

Új helyszínen, több csapattal, de ismét kiváló küzdelmekkel és elismerést érdemlő eredményekkel zárult a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság. Az olimpikonokat, olimpiai bajnokokat és neves vendégeket is szép számmal felvonultató MEFOB-on a Budapesti Gazdasági Főiskola csapata diadalmaskodott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdája és a bronzérmes (tavalyi bajnok) Budapesti Corvinus Egyetem alakulata előtt. A különleges szabályokat is felvonultató meccseket olyan közismert klasszisok vezették, mint Kenéz György, Steinmetz Ádám, Fodor Rajmund, Gergely István vagy Benedek Tibor.

MEFS Közgyűlés: kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munkájukért hat hallgatót ismertek el, öt Aranyplakettet (többek között: dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője, dr. Fazekas Attila, az EMMI főosztályvezető-helyettese, dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója és Vocskó György, testnevelő tanár) valamint két Életműdíjat (Kissné Ferencz Éva, a Szent György SE elnöke és dr. Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem tanára) osztottak ki a MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) közgyűlésén.