MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

Vízilabda MEFOB: sportsztár-parádé a Kondorosi uszodában

Benedek Tibor, Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is ott lesz április 5-6-án a Kondorosi úti uszodában rendezett vízilabda MEFOB-on. A tavalyi egyértelmű siker után az idén másodszor is megrendezésre kerül ugyanis a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság, a múlt évi kilenc fiúcsapat után ezúttal tizenegy diákalakulat részvételével a Semmelweis Egyetem, a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi - és Főiskolai Sportszövetség szervezésében.

2013. november 10., vasárnap 21:33

Rekordlétszám a Tudás Útján

Rekordlétszám a Tudás Útján

A november 10-én, vasárnap 13. alkalommal megrendezett Tudás Útja futóversenyen 655-en futottak félmaratont vagy 6 kilométert, ami rekordnak számít az esemény történetében. Az indulók létszáma a tavalyi évhez képest másfélszeresére, ezen belül a felsőoktatási hallgatók száma kétszeresére nőtt. Budapest egyetlen, kifejezetten egyetemi hosszú távú utcai futóversenye nem csak a futásról szól, hanem a lehetőséget is biztosít az egyetemistáknak, főiskolásoknak a találkozásra, ismerkedésre. A félmaratoni táv keretében rendezték a magyar egyetemi-főiskolai országos félmaraton bajnokságot (MEFOB) és a MASZ versenyengedéllyel rendelkező atléták Félmaratoni Budapest Bajnokságát is.

2013. október 28., hétfő 11:36

A MEFS és a Tudás Útja

A MEFS és a Tudás Útja

Az idei évben a Semmelweis Egyetem rektora, Prof. Dr. Szél Ágoston felkérte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget (MEFS) a Tudás Útja futóesemény szervezésének operatív koordinálására. A verseny rendezője, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar célja a MEFS bevonásával Budapest egyik meghatározó egyetemi sporteseményévé tenni a Tudás Útját.

Vízilabdapremier: az első egyetemi bajnokság!

A sportág ünnepének ígérkezik a jövő hét végi rendezvény a Komjádiban: 9 felsőoktatási intézmény csapata rendezi meg az első országos egyetemi-főiskolai vízilabda-bajnokságot.

Közel félezren futottak együtt az olimpikonokkal a Tudás útján

Martinek János olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, valamint Szőnyi Ferenc ultratriatlonista világbajnok is csatlakozott a közel félezer résztvevőhöz a Tudás útján november 11-én.

2012. október 26., péntek 12:16

November 11-én fuss a TUDÁS ÚTJÁN!

November 11-én fuss a TUDÁS ÚTJÁN!

Miben különbözik ez a verseny Budapest más tömegrendezvényeitől? Ez a futóverseny éppen attól különleges, hogy elsősorban az egyetemi sportról és az egyetemistáknak szól. Budapest egyetlen kifejezetten egyetemi hosszú távú futóversenyén várják mind a félmaraton táv szerelmeseit, de azokat is, akik egy jó hangulatú buli keretében szívesen futnának vagy kocognának le 6 km-et.