MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. október 09., csütörtök 11:33

Magyar csapat az 5. Egyetemi Lövész Világbajnokságon

Megkezdte versenyeit a magyar egyetemi lövészválogatott. Az Egyesült Arab Emirátusban megrendezett Világbajnokságon 26 ország 256 versenyzője méri össze tudását.


A Plichta Györgyi által vezetett Nemes Adrienn (Semmelweis Egyetem), Babicz Sára (ELTE), Mihalkó Nikoletta (Károli Gáspár Református Egyetem) összeállítású női csapat a 25 méteres sportpisztolyos versenyszámmal kezdett. A pontlövések eredményeit összegezve esélyesek a lányok a döntőbe kerülésre.  Jelenleg a csapatversenyben a III. helyen állnak.

Putz István lövészei - Szollár András Pannon Egyetem), Zsarnay István (Budapest Corvinus Egyetem) és Romano Márió (Universita degli Studi di Milano) - is versenyben vannak szakáguk legjobbjaival,  a válogatottakkal induló olaszokkal.  Kiemelkedően teljesített Romano Márió, aki a harmadik sorozatban hibátlant lőve, jelenleg a negyedik helyen áll.  A fiúk trapp lövészetben a középmezőnyből várják a folytatást.

A versennyel egy időben került sor a megnyitó ünnepségre, ahol Dr. Freyer Tamás csapatvezető képviselte delegációnkat. A megnyitón Sheikh Nahayan Bin Mabarak Al Nahayan az Emirátus minisztere köszöntötte a résztvevőket.  A kiváló körülményeket biztosító rendezők mindent megtesznek a VB sikeres lebonyolításának érdekében.