MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 01., csütörtök 22:03

Sikerrel zárt a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

Sikerrel zárt a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

A hagyományokhoz hűen 5 óra 5 perckor rajtolt el kedden az 5vös5 kilométer futóverseny az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) népszerű szabadidős eseménye. A rendezvény ez alkalommal is ünnepélyes megnyitóval indult, amelyen az egyetem képviselője mellett felszólalt Nagy Tímea, az Universiade Bajnokok Klubjának elnöke, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, aki felsőfokú diplomáját az ELTE-n szerezte. Az immáron XXIX. alkalommal megrendezett futóverseny kijelölt távját csaknem 1100 sportolni kedvelő futó tette meg.  Az eseményen rajtvonalhoz állt dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára az egyetem oktatója is, aki 21:16 perc alatt futotta le a távot. A MEFS főtitkára a táv megtételét követően részt vett a legjobb eredményt elérő futók díjazásában is.

 

 

 

Ma rajtol a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

Ma este 5 óra 5 perckor rajtol az 5vös5 kilométer futóverseny az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) szervezésében. A hagyományokhoz hűen az esemény ünnepélyes megnyitóval indul, amelyen az egyetem képviselője mellett felszólal Nagy Tímea, az Universiade Bajnokok Klubjának elnöke, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, aki felsőfokú diplomáját az ELTE-n szerezte. A megnyitót a versenyszellem feltüzelése végett 16.45-től zenés bemelegítés követi, hogy megelőzhetőek legyenek a sportolás közben szerezhető sérülések. Az immáron XXIX. alkalommal megrendezett futóversenyre eddig több mint 1100 nevezés érkezett. Az eseményen rajtvonalhoz áll dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára is.

 

 

2013. szeptember 20., péntek 13:48

XXV. 5vös 5km

XXV. 5vös 5km

A múlt, a jelen sztárjaival és a jövő reménységeivel lép negyedszázadosi rangba a XXV. 5vös 5km!

Atlétika: Joó és Sors Tamás előtt pályacsúcs az 5vös5-ön

A versenydrukk mellett záporok is hoztak némi izgalmat az 5vös5 futóverseny indulói számára. A lelkes sportemberek immáron 24. alkalommal futották le a szokásos, kis híján 5 kilométeres távot.