MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 01., csütörtök 22:03

Sikerrel zárt a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

A hagyományokhoz hűen 5 óra 5 perckor rajtolt el kedden az 5vös5 kilométer futóverseny az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) népszerű szabadidős eseménye. A rendezvény ez alkalommal is ünnepélyes megnyitóval indult, amelyen az egyetem képviselője mellett felszólalt Nagy Tímea, az Universiade Bajnokok Klubjának elnöke, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, aki felsőfokú diplomáját az ELTE-n szerezte. Az immáron XXIX. alkalommal megrendezett futóverseny kijelölt távját csaknem 1100 sportolni kedvelő futó tette meg.  Az eseményen rajtvonalhoz állt dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára az egyetem oktatója is, aki 21:16 perc alatt futotta le a távot. A MEFS főtitkára a táv megtételét követően részt vett a legjobb eredményt elérő futók díjazásában is.

 

 

 


A versenyközpontban az ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkolójában a rajtot megelőzően még számos nevezés érkezett az eseményre, a futamit 17:05-kor Nagy Tímea a hagyományokhoz hűen, az Északi és a Déli épület közötti, lezárt parkolóból indította el.

Az 5vös5 kilométer futóverseny részese volt a MEFS SportPont Programjának, így a rajtvonalhoz álló hallgatók, az 5vös 5km teljesítésével növelték SportPontjaik számát, amelyeket garantált ajándékokra válthatnak be. A rendezvény www.sportpont.hu programhoz való csatlakozását a rajtszámokon látható SPP logó is hirdette. Az ELTE legnagyobb futóversenyeként ismert 5vös5 emellett a Budapesti Egyetemi- és Főiskolás Bajnokság őszi fordulója is volt.  Az eredményeket rövidesen közzétesszük.