MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 25., szombat 10:23

Sport határok nélkül – A legjobb kárpát-medencei csapatok csaptak össze Tusnádfürdőn

2014 után, immáron második alkalommal rendezték meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt Tusnádfürdőn. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt. A torna szervezői és a résztvevő csapatok a januárban elhunyt Buzánszky Jenőre, a 2014-es torna fővédnökére emlékeztek.


Kiélezett végjátékban, 3-2-re a Székelyudvarhely FC csapata nyerte meg az második TuFi-t, akik a döntőben a marosvásárhelyi orvosi egyetem, F.R. Ady névre hallgató csapatát múlták felül. Harmadik helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Budapesti Egyetemei Atlétikai Club (BEAC) csapata zárt, megelőzve a székelyudvarhelyi Góbékat.

A július 25-én megrendezett futsal tornára hat csapat kapott meghívást. A torna jelmondata „Vedd fel a bajnokok ritmusát” a résztvevőkre utalt, akik a 2014/2015-ös évben rendezett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, budapesti és révkomáromi tornákon legjobban teljesítő egyetemi csapatokból állt, akik, Székelyudvarhelyről, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről érkeztek.

A szervezők célja maradéktalanul teljesült, így a kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna nem csupán egy sportesemény volt, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is. Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója a rendezvény fővédnökeként az esemény díjátadóján külön kiemelte, hogy Buzánszky Jenő mindig fontosnak érezte az összmagyarság sorsának alakulását és örömmel járt a Tusványosi Nyári Szabadegyetemre. Köszöntőjében beszélt arról, hogy az egyetemi sport fejlesztése kiemelten fontos a magyar labdarúgás fejlődésében.

 A legjobbaknak járó díjakat Szöllősi György és Scheuer Gyula, az ELTE kancellára adták át.

A budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupájára jótékonysági céllal, több mint 500 ezer forint értékű sportfelszerelést gyűjtöttek össze a torna szervezői, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club. Idén a felajánlást a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ kapta, a Gyermekeknek szánt sporteszközöket a Központ képviselője a tornát megelőzően vette át.

 

További részletek találhatóak az esemény hivatalos facebook oldalán: https://www.facebook.com/tusvanyosifinale