MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. június 11., kedd 13:33

Kamuti Jenő részt vett az Európai Fair Play Mozgalom kongresszusán

Isztambulban rendezték az elmúlt hétvégén az Európai Fair Play Mozgalom (European Fair Play Movement, EFPM) 19. kongresszusát. Az eseményen meghívottként részt vett dr. Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is.

Kamuti Jenő részt vett az Európai Fair Play Mozgalom kongresszusán Forrás: MOB.hu

A magyar sportvezető-sportdiplomata megbeszélést folytatott többek közt a kontinens európai- főiskolai szövetségének (European University Sports Association, EUSA) főtitkárával, Matjaz Pecovnikkal és az EFPM osztrák elnökével, Christian Hinterbergerrel is (lásd: fotó).

A törökországi kongresszuson a közgyűlés mellett több téma is napirendre került: kiemelten a nők, sportban betöltött szerepe, a doppingkérdés, valamint a fair play iskolai, főiskolai-egyetemi oktatása.

Az eseményen döntés született arról, hogy az Európai Fair Play Mozgalom székhelye Amsterdamból átköltözik Bécsbe, s mint kiderült, ehhez az Osztrák Sportminisztérium is támogatást biztosít.

A szervezet következő, 2014. évi kongresszusának Riga, Lettország fővárosa, (a svédországi Umea mellett) Európa kulturális fővárosa ad majd otthont.

 

Forrás: MOB.hu