MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 27., hétfő 10:41

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn

A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél szintén nem született meglepetés, a tavalyi bajnok az University of Paris 13 Franciaországból ismét nagy fölénnyel nyert. A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett.

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn Forrás: https://www.facebook.com/MRGSZ

A gödöllői Városi Sportcentrumban zajló EUSA Rögbi7 Európai Egyetemek Bajnokságán (EEB-n) több mint 300 résztvevő versenyzett Európa 12 országának 14 egyeteméről. A díjátadó ceremóniát a döntők után, július 25-én, szombaton rendezték a helyszínen.

A díjakat olyan neves vendégek adták át, mint Alberto Gualtieri, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) tiszteltbeli elnöke, dr. Szendrő Péter, a Szent István Egyetem egykori rektora, továbbá Patrick Roben és Domenico Sironi, az Európai Rögbi Szövetség (Rugby Europe) képviselőjeként, Pavel Velkov és Jack Jacobs, az EUSA technikai delegáltjaként, valamint Bőhm Balázs főtitkár és Gyolcsos Mária, a Magyar Rögbi Szövetségtől.

 

A TORNA VÉGEREDMÉNYE (NŐK):

1. University Paris 13 France /Cup winners/

2. University of Porto Portugal

3. University of Gloucestershire England

4. Szent István University Hungary /Plate winners/

5. University of Coimbra Portugal /Wooden Spoon winners/

 

A TORNA VÉGEREDMÉNY (FÉRFIAK):

1. Teaching National University SEU Georgia /Cup winners/

2. Centro Universitario di Milano

3. National Univeristy of Physical Education and Sports Moldavia

4. Uttrecht University Netherland

5. Siberian Federal University Russia /Plate winners/

6. Catholic University of Porto Portugal

7. University of Porto Portugal

8. University of Aachen Germany

9. University of Valencia Spain /Bowl winners/

10. University of Lausanne Switzerland

11. Szent István University Hungary /Wooden Spoon winners/

 

A Fair Play díjat a portugál University of Coimbra hölgyei, illetve az RWHT Aachen University vihette haza Németországból. A legjobb játékos a női mezőnyben a francia University Paris 13 (12-es mezszámú) játékosa lett, míg a férfiaknál ezt a címet a Teaching National University SEU Georgia (6-os mezszámú) játékosa érdemelte ki. A záróünnepségen Juhász I. Márton főszervező és Nemcsok Ádám szervezőbizottsági tag átadta az EUSA zászlóját a következő rendezőknek, a Centro Universitario di Milano képviselőinek. Milánó városa 2017-ben ad majd otthont az eseménynek.