MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 06., csütörtök 20:14

Gólgazdag idénynyitó

Öt mérkőzés helyett négyet játszottak le a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság tavaszi idénynyitójának második napján, hiszen a sereghajtó KRE Főnixek BTK nem tudott kiállni a BKF Farkasok ellen, így 0-3-mal a BKF csapata szerezte meg a három pontot. Az ELTE-BEAC 8-4-re verte meg a Corvinus Futsal csapatát, míg a másik meccsen az Óbudai Egyetem 5-5-ös döntetlent ért el a JTE Pázmány ellen.

Gólgazdag idénynyitó Óbudai Egyetem futsal csapata

Ott folytatják, ahol abba hagyták a tesisek.

A TFSE csapata az első tavaszi fordulót követően is tartja makulátlan teljesítményét a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban. A nyitányon papírformának megfelelően könnyedén 8:1 arányban hozták a mérkőzést. A meccs gyakorlatilag már a 4. percben eldőlt, hiszen ekkor már 2:0 állt az eredményjelzőn Faragó Bence és Katona Viktor találatának köszönhetően. A mérkőzés folyamán Sztranyovszky Márk mesterhármast ért el, ezzel ünnepelve 30. születésnapját.

 

Sima BME siker a forduló rangadóján.

Ötödik fogadta a harmadikat, mindössze három pont volt a különbség a két csapat között, ezért bátran kijelenthettük, hogy a forduló rangadóját vívta meg a két gárda. Az ELTE jogászai remekül kezdték a meccset, hét perc alatt kétszer is mattolták az ellenfél hálóőrét. Ezt követően az ELTE ÁJK játékosa, Deák Milán egy ütközést követően rendkívül szerencsétlenül ért földet, melynek következtében szemhéja felszakadt, amellyel kórházba kellett szállítani. Úgy tűnt ez a szerencsétlen esemény nagyon megfogta az addig szárnyaló jogászokat, így a végére a műszaki egyetem növendékei örömjátékot bemutatva gyűjtötték be magabiztosan a három pontot.

Pálffy László, csapatvezető ELTE-BEAC ÁJK:„Jó kezdés, gyenge folytatás. Ezzel tudnám jellemezni leginkább a mérkőzésünket. A meccs első 20 percében a kontrákra épített taktikánk nagyon jól bevált, utána sajnos a fáradtság és a rengeteg pontatlan labda megpecsételte a mérkőzést. Néhány csapattagunk futó - és akaratmennyisége is hagy maga után kívánnivalót. Az 5 gólos különbséget sokallom, de a BME megérdemelten tehette zsebre a 3 pontot. Gratulálunk és Rosta Szabinak boldog szülinapot, kiszállt a fék és szárnyal a csapatuk!"

 

BKF még várat magára

Hiába készült gőzerővel a BKF Farkasok csapata, a KRE Főnixek BTK elleni győzelem könnyebb lett, mint azt előzetesen gondolták: a három pontot zöld asztal mellett begyűjtő Farkasok így 12 ponttal már a hatodikak a tabellán, a Főnixek pedig egyre kilátástalanabb helyzetben, az utolsó helyen várhatják a következő fordulót.

 

Dobogón az ELTE-BEAC

A szorosnak ígérkezett a csütörtök esti Corvinus Futsal és a dobogóért küzdő ELTE-BEAC találkozója, s bár nagy csatát vívott a két csapat, az ELTE játékosai nem adták ki a kezükből a mérkőzést. Végül az ötgólos Gyurián Gábor vezérletével az ELTE-BEAC 8-4-re győzte le a Corvinust, így feljött a harmadik helyre.

 

Kis híján megégett az Óbuda!

A végére maradt az igazi csemege, a jóval esélyesebb Óbudai Egyetem a JTE Pázmány csapatát fogadta a forduló utolsó mérkőzésén. Már az első percekben érezhető volt, hogy nagy küzdelem várható, a csapatok maximális fordulatszámon pörögtek, aminek a 4. percben egy piros lap lett az eredménye óbudai oldalról. A 10. percig kellett várni az első gólra, amit egy szép támadás után Pulay Vince révén szerzett meg a JTE. Sőt, meglepetésre a 12. percben már kettő volt közte, Pápai Patrik talált a kapuba. Csak a 19. percben ébredt az Óbuda, a triplázni tudó Zsilák Tamás ekkor szerezte meg első gólját. Az első félidő utolsó másodperceiben Maruzs Bence András növelte a Pázmány előnyét, így 3-1-es állásnál fordultak a csapatok. Jól kezdte a második játékrészt az Óbudai Egyetem, Petrovszki János hatalmas gólt ragasztott a vendégek kapujába a 26. percben. 12 perces gólcsend után aztán ismét jött Zsilák Tamás, aki talán még nagyobb gólt rúgott, mint a másik oldalon druszája, Petrovszki János. 3-3-nál pörögtek fel igazán az események, ismét a JTE szerzett vezetést Pápai Patrik révén, majd a 43. percben ismét Zsilák Tamás egyenlített. Ha eddig azt gondoltuk, hogy szép gólokat láthattunk, arra a 46. percben Rozmann Roland cáfolt rá: az Óbudaiak játékosa csodás gólt emelt a kapuba. Egy perccel később aztán Maruzs Bence András megszerezte a JTE ötödik gólját, így egy nagyon jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

 

A 9. forduló eredményei:

TFSE – KRE Főnixek ÁJK 8:1

Gólszerzők: Faragó Bence (2.), Katona Viktor (4.), Stranyovszky Márk (8., 21., 45.), Szopkó Roland. (23.), Faragó Bálint (30., 33.) – Sponga Péter. (34.)

 

ELTE-BEAC ÁJK – BME Docler Akadémia 3:8

Gólszerzők: Nyitrai Tibor (3.), Pálffy László. (7.), Farkas Márton (19.) – Fábián Gábor (14., 27., 41.), Fábián Ákos (17.), Biczó András (23.), Marka Ákos (30., 45.), Szigeti Alex (34.)

 

KRE Főnixek BTK - BKF Farkasok KSE-Vári Group 0:3

(A KRE csapata nem állt ki a mérkőzésre.)

 

Corvinus Futsal - ELTE-BEAC 4:8

Gólszerzők: Sélley Tamás (15.) Verasztó Bence (33. 41.) Sipaki Patrik (42.) ill. Béni Zoltán (7.) Gyurián Gábor (13. 25. 28. 34. 35.) Kiss Benjámin (45.)

 

Óbudai Egyetem - JTE Pázmány 5:5

Gólszerzők: Zsilák Tamás (19., 38., 43.) Petrovszki János (26.) Rozmann Roland (46.) ill. Pulay Vince (10.) Pápai Patrik (13., 40.) Maruzs Bence András (25., 47.)

 

Forrás: YouTube