MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. december 09., kedd 03:58

Elismerésekkel zárul az év

2014. december 1-én és 5-én gazdára leltek azok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által megítélt díjak, amelyeket tulajdonosaik nem tudtak átvenni a november 27-ei, a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón. A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) Emlékplakettel jutalmazta az idén júniusban megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokság (EVB) sikerességéért többek között dr. Székely Mózest, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét, a MEFS főtitkárát és Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét.

Elismerésekkel zárul az év Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

December 1-én tartotta a Magyar Kajak-kenu Szövetség év végi díjátadó ünnepségét, amelyet a budapesti Bálnában rendeztek meg. A szövetség sportolói több mint 180 érmet nyertek a 2014-es év versenyein. A rendezvényen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a MEFS főtitkára átadta azokat a MEFS vezetése által odaítélt plaketteket, amelyeket az egyetemre járó, nemzetközi szintéren is sikeres kajakosok és kenusok korábban nem tudtak átvenni. Elismerésben részesült Dombi Rudolf, Szabó Gabriella és Takács Kincső. Dombi Rudolf, mint a Semmelweis Egyetem hallgatója, a 2012-es londoni olimpián szerzett K2 1000 m aranyéremért vehetett át díjat. Szabó Gabriella, Károli Gáspár Református Egyetem tanulója, a 2014-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon szerzett K–4 500 méteren és K–2 500 méteren aranyérméért vehette át díját. Takács Kincső, a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója, pedig szintén a 2014-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon szerzett aranyérmet C–2 500 méteren.

December 5-én az MBSZ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megtartotta adventi rendezvényét a XVI. Birkózó karácsonyi évzáró ünnepséget a Danubius Hotel Arénában. Az esemény központjában itt is a 2014-es év kimagasló eredményeket elérő birkózói álltak. Az MBSZ a sikeresen megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokságért (EVB) Emlékplakettel jutalmazta többek között dr. Székely Mózest, Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét, Téczely Tamást, a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont igazgatóját, valamint Vári Attila, olimpiai bajnok vízilabdázót a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját. Az ünnepségen dr. Székely Mózes átadta a korábban át nem vett „Év Egyetemi Sportolója” díjakat a pécsi EVB két aranyérmes versenyzőjének, Lőrincz Tamásnak, a Semmelweis Egyetem tanulójának és Lám Bálintnak, az Óbudai Egyetem hallgatójának, valamint a 2013. évi Nyári Universiade érmes helyezetteit felvonultató tablót dr. Hegedüs Csabának, az MBSZ elnökének.

 

Képgaléria

{gallery}1888{/gallery}