MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Egerben most hétvégén rendezik a birkózó MEFOB-ot

A Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából az Eszterházy Károly Főiskola, az Egri VSE és a Magyar Birkózó Szövetség rendezi április 19-én, vasárnap.

2014. december 09., kedd 03:58

Elismerésekkel zárul az év

Elismerésekkel zárul az év

2014. december 1-én és 5-én gazdára leltek azok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által megítélt díjak, amelyeket tulajdonosaik nem tudtak átvenni a november 27-ei, a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón. A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) Emlékplakettel jutalmazta az idén júniusban megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokság (EVB) sikerességéért többek között dr. Székely Mózest, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét, a MEFS főtitkárát és Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

2014. július 07., hétfő 23:17

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Miközben a pécsi sportcsarnok központi terében ma a ceremóniák főpróbája játszott főszerepet, a bemelegítő terem (azaz sátor) vasárnap óta a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokságra érkező birkózóktól hemzseg. Az utolsó ellenőrzések és a technikai értekezlet után a keddi első szőnyegre lépők már orvosi vizsgálatra és mérlegelésre jelentkeztek, a szervezők pedig sajtótájékoztatón adtak számot a viadal előkészületeiről.

Egyetemi birkózó-vb: Indul a visszaszámlálás!

Kevesebb mint egy hónappal a július 8-ai ünnepélyes megnyitó előtt újabb mérföldkőhöz érkezett a pécsi egyetemi birkózó-vb előkészítése: a versenynek otthont adó Lauber Dezső Sportcsarnok teljes műszaki ellenőrzését is magában foglaló ülésén a Szervezőbizottság mindent az időterveknek megfelelő állapotban talált, így bátran mondhatjuk, Pécs felkészülten várja a résztvevő 30 ország küldöttségeit.

Universiade sikerekről a Pécsi Konferencián

Magyarországi rendezésű sporteseményekről tartottak konferenciát a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sporttudományi Társaság együttműködésében, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Birkózó Szövetség társrendezésében. A pécsi tudományos fórumon dr. Tóth Miklós MOB-alelnök, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Győrfi János osztályvezető is előadást tartott.

2014. május 02., péntek 11:33

Birkózó MEFOB Pécsett

Birkózó MEFOB Pécsett

2014. május elsején a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezte a Pécsi Tudományegyetem a Birkózó MEFOB-ot. Délelőtt a kötöttfogás versenyzői léptek szőnyegre. A kötöttfogás küzdelmei után a hölgyeké volt a főszerep. A délután folyamán a szabadfogásúak versenyével folytatódott a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság főpróbájaként megtartott rendezvény.