MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

26. Szarvasűzők: teljes megújulás hagyományokra és sikerekre építkezve

A hagyományait, részt vevő hallgatók és képviselt felsőoktatási intézmények számát tekintve a magyar egyetemi sport egyik legjelentősebb sportrendezvénye, a Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny idén több szempontból megújult: a hallgatókat és a futótársadalmat a szervezők teljesen új útvonallal, kategóriákkal, arculattal és számos meglepetéssel várták. 

A Debreceni Egyetem győzelmével jubilált a Szarvasűzők

Április 11-én délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese indította el a negyedévszázados Bosch Szarvasűzők váltófutóversenyt, amely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB) is. Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután értek célba, a Miskolci Egyetemen. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesítenie a 75 km-es távot.

2015. március 24., kedd 00:15

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Április 10-11-én immár 25. alkalommal rendezik meg Eger - Miskolc útvonalon a Szarvasűzők Váltófutást, mely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB). A komoly múlttal rendelkező futóverseny, amit a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával a Miskolci Egyetemisták Szövetsége szervez, idei különlegessége, hogy nem csak egyetemisták, főiskolások indulhatnak, hanem bárki, aki kedvet kap az eseményhez és benevez a Szarvasűzőkön való részvételre.

Első alkalommal startol a váltófutó egyetemi bajnokság sorozat

Először indul útjának a váltófutó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) három állomásos sorozata 2015-ben. Előző években a váltófutó bajnokságot az egyetemisták, főiskolások számára a Miskolc – Eger távon rendezett Szarvasűzők elnevezésű versenyen rendezték meg, idén azonban rendhagyó módon három állomásos sorozattá alakult a MEFOB.

Váltófutó MEFOB: az SZTE csapata volt a leggyorsabb

75 kilométer lefutása 5 óra alatt – fiatalok adták újabb bizonyítékát annak, hogy ez lehetséges. Ráadásul buli hangulatban, vidáman, lelkesen és együtt. Csapatban. Így tették felsőoktatási hallgatók a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon, április 5-én, szombaton.

2014. április 03., csütörtök 08:00

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője aktív részvételével zajlik a mára legendássá lett szarvas, Bonifác űzése április 5-én, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezendő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB). A tradicionális verseny fővédnöke dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

2014. március 15., szombat 16:12

Váltófutó MEFOB a Szarvasűzőkön

Váltófutó MEFOB a Szarvasűzőkön

A MEFS Elnöksége a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség vezetésével közösen úgy döntött, hogy az idén 24. alkalommal megrendezésre kerülő Bosch Szarvasűzők 1-es kategóriáját (amelyikben kizárólag hallgatók, illetve 1 éve végzettek alkotta csapatok indulhatnak), Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságként hirdeti meg.

Szarvasűzők 2014: idén legyetek Ti a „Bükk-fennsík legfürgébb futói”!

A Miskolci Egyetem már meghirdette az év talán egyik legizgalmasabb egyetemi sporteseményét, a Szarvasűzőket. A komoly váltóverseny mellett baráti társaság, jó hangulat és friss levegő is szerepel az idei programban is természetesen. Szedd össze régi csapatod, vagy alkoss újat sportos haverjaidból és fussatok együtt 75 km-t fantasztikus tájakon, Egertől Miskolcig!

23. Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny

2013 áprilisában ismét megrendezésre került a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny, melynek útvonala jelképesen Egert és Miskolcot, illetve az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet köti össze, immár 23 éve.

23. Bosch Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóverseny

Mint minden eddigi tanévben, idén sem maradhat el a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a Szarvasűzők, melyet a Szervezőbizottság idén 23. alkalommal rendez meg.