MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 24., kedd 00:15

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Április 10-11-én immár 25. alkalommal rendezik meg Eger - Miskolc útvonalon a Szarvasűzők Váltófutást, mely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB). A komoly múlttal rendelkező futóverseny, amit a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával a Miskolci Egyetemisták Szövetsége szervez, idei különlegessége, hogy nem csak egyetemisták, főiskolások indulhatnak, hanem bárki, aki kedvet kap az eseményhez és benevez a Szarvasűzőkön való részvételre.


Az 1991 óta folyamatosan megrendezett Váltófutó MEFOB kategória mellett megrendezik a Szarvasűzők Open kategóriát is, amelyen rajtvonalhoz állhatnak azok is, akik nem rendelkeznek felsőoktatási jogviszonnyal. Mindkét kategóriába 8-12 fős csapatok tudnak nevezni, ebből minimum 3 főnek hölgynek kell lennie.

A bátor Szarvasűzőknek, akik Bonifác után erednek, 75 kilométeres távot kell teljesíteniük, ami 12 különböző hosszúságú és nehézségű szakaszból tevődik össze, így mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelőt. A tizenkét szakasz közül öt a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain halad keresztül. A versenyen megfáradt indulókat, akik az eredményhirdetés ideje alatt újra feltöltődhetnek energiával, egy fergeteges bulival várják a szervezők, az egyik miskolci szórakozóhelyen.

Ha Te is kedvet kaptál, hogy üldözőbe vedd Bonifácot áprilisban és a fergeteges élmények mellett értékes SportPont pontokkal is gazdagodj, akkor jelentkezz március 29-ig a Szarvasuzok.hu/nevezes oldalon! Utána pedig nem marad más, mint start április 10-én Egerből, a Dobó térről 10:30-kor!

További részletes információk a versenykiírásban és a Szarvasuzok.hu oldalon!