MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 03., csütörtök 08:00

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője aktív részvételével zajlik a mára legendássá lett szarvas, Bonifác űzése április 5-én, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezendő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB). A tradicionális verseny fővédnöke dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár.


Csaknem negyedszázad alatt az ország legnagyobb, legnépszerűbb egyetemi és főiskolai szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát a Szarvasűzők néven ismertté vált, miskolci rendezésű váltófutóverseny. A megmérettetésen Eger és Miskolc között, részben a Bükki Nemzeti Parkon át vezető, 75 kilométeres távon űzik az ország felsőoktatási intézményeinek hallgatói és külföldről érkező fiatalok a verseny kabalaállatát, Bonifácot. Egymást támogató teljesítményük példaértékű az összességében mintegy 7 óra alatt teljesíthető távon.

Az egri Líceum előtti rajtnál Rázsi Botond, Eger alpolgármestere és Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora fogja elsütni a rajtpisztolyt. Ennek hangjára 62 csapat indulói erednek majd az állat nyomába. A 12 fős csapatok (8 fiú és 4 lány) versenyzői tizenkét szakaszon váltják egymást, amelyek nehézsége és hosszúsága különböző, így mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelőt.

A Szilvásváradot és Lillafüredet is érintő verseny utolsó szakasza a miskolci sportcsarnokot, a Generali Arénát köti össze az Egyetemváros sportpályájával. A hagyományokat követve az idén is lesznek a verseny üzenetét részvételükkel is hangsúlyozó, kiemelt résztvevők. Ilyen – az idén ismét – a névadó szponzor, a magyarországi Bosch csoport vezetője,Javier González Pareja is. Vele egy szakaszon csatlakozik a mezőnyhöz a Miskolci Egyetem több vezetője, köztük Dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes is.

A hallgatói kezdeményezésre indult rendezvényen az ország felsőoktatási intézményeinek többsége képviselteti magát. A fiatalokat sport- és természetszeretetük hajtja Bonifác nyomában, de az egy intézményből összeállt hallgatói csapatok célja a 2014. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnok cím megnyerése is.

A Bükk-fennsík szarvasűzői a mozgás, a futás népszerűsítése, a hallgatói és sportkapcsolatok erősítése okán is indulnak a mezőnyben. A rendezvény szervezői arra kérnek mindenkit, hogy legyenek türelmesek a futókkal, az autósok pedig fokozott óvatossággal vezessenek az majd az alábbi szakaszokon: Csanyik – Hámori-tó, illetve a Népkertnél. A Népkerttől, a Görgey A. u. – Mikes Kelemen u. – Aulich L. u. – Szabadságharc u. – Ifjúsági út – Szent György út – Tapolcai út – egyetemi sportpálya közötti szakaszon sárgán villogó közlekedési lámpákra lehet majd számítani.

 

A verseny fővédnöke:

Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár

 

Védnökei:

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke

Szabó László, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora

Dr. Liptai Kálmán, Eszterházy Károly Főiskola rektora

Habis László, Eger város polgármestere

Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere

Prof. Dr. Besenyei Lajos, Rector emeritus, a Miskolci Egyetemi Felnőttképzési Regionális Központ elnöke

 

Rendező:

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával, a Miskolci Egyetem (Miskolci Egyetemisták Szövetsége, Miskolci Egyetemi Sportlétesítmények és Sportiroda)

Névadó szponzor: a magyarországi Bosch csoport

További információ:

 

Boda Péter igazgató (Miskolci Egyetem, Sportlétesítmények és Sportiroda)

30 / 555 9737

 

Molnár Eszter szervező

70 / 466 7138