MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. április 21., vasárnap 13:01

23. Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny

2013 áprilisában ismét megrendezésre került a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny, melynek útvonala jelképesen Egert és Miskolcot, illetve az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet köti össze, immár 23 éve.


 

Az eseményen 68 csapat mintegy 800 versenyzője indult, közülük 48 teljesítette a szabályoknak megfelelően a távot, vagyis futották le mind a 12 szakaszt szintidőn belül, illetve nem követtek el semmilyen versenyszabályba ütközőt. A verseny biztonságos és sikeres lebonyolításához idén is szükség volt egy több mint 100 fős lelkes szervezői gárdára. A jó idő miatt kilátogató nézők száma pedig 150-200 főre becsülhető, vagyis a sportesemény 2013-ban is több mint 1.000 embert mozgatott meg.

 

 

A rajtot Eger városának alpolgármestere és az Eszterházy Károly Főiskola rektora indította el, a visszaszámlálást Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó végezte. Az eseményen a névadó szponzor, a Bosch több csapatot is indított, még a magyarországi Bosch csoport első számú vezetője is teljesített egy szakaszt.

 

 

Idén is akadtak olyanok, akik egyénileg vágtak neki a 72 km-es távnak: a számos sikereket felhalmozó terepfutó és ultra maratonista Karlowits-Juhász Tamás, valamint Tamás István, Süvöltős Bence és Kádár Kitti.  A különdíjjal jutalmazott egyéni versenyzőket a többi futó állva tapsolta meg az eredményhirdetésen.

 

 

A Miskolci Egyetem Körcsarnokában megrendezett díjátadót a Face Team elnevezésű akrobatikus csoport látványos fellépése tette emlékezetessé és persze az első és második helyezett közötti mindössze 12 (!) másodperces különbség okozta izgalom, számolgatás.

A rendezvény megvalósulása a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Sportlétesítmények és az Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének az együttműködésén alapult, valamint jelentős mértékben hozzájárult a sikerhez a Bosch, a MOB és a MEFS támogatása. A szervezési feladatokat Molnár Eszter főszervező koordinálta, kiválóan kézben tartva mind az előkészületeket, mind a lebonyolítást.

Az idei eseményt számos külső körülmény nehezítette. A rajt, az eredményhirdetés és az egyik váltópont hagyományos helyszíneit különböző építkezési munkálatok miatt meg kellett változtatni. A rendkívüli időjárás miatt a bükki hóolvadás versenyt futott az idővel, végül – bár hókotrók is segítették a folyamatot – két nappal a verseny előtt minimálisan módosítani kellett a verseny útvonalát. A változtatások kezelését és a tájékoztatást, illetve a többi probléma kezelését a szervezők magas színvonalon oldották meg.  

 

23. Bosch Szarvasűzők végeredménye:

I. kategória:

1. ELTE-BEAC Gepárdok (Eötvös Loránd Tudományegyetem), 04:24:52 óra

2. Pajzánmajális – USC Szeged (Szegedi Tudományegyetem), 04:25:04 óra

3. Sivatagi Rohamcsigák (Debreceni Egyetem), 04:27:13 óra

 

II. kategória:

1. Söprő Szöcske (BME, ELTE, SE, BGF), 05:15:21 óra

2. Idegen hüvely edzi a kardot(BME) 05:26:26 óra

3. MOME Iparkodók (MOME) 05:50:50 óra

 

Szponzori-kategória:

1. HELYNEKEM (Helynekem), 05:18:38 óra

2. ESZKALÁCIÓ (RBMH) 06:15:35 óra

3. BOSCH Forrest, BOSCH! (McP), 06:23:29 óra

 

Véndiák-kategória:

1. Inteam (Miskolci Egyetem), 06:37:50 óra

2. aaaaaa aaaaaaa (vegyes), 06:39:34 óra

3. Powerband (Miskolci Egyetem), 06:45:17 óra

 

Képgaléria

{gallery}1303{/gallery}