MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

2014. október 02., csütörtök 13:39

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

A mai naptól három napos képzésen vesznek részt a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók egyaránt. A Debreceni Agrártudományi Központban zajló képzés résztvevői között valamennyi állami és számos magánintézmény képviselteti magát. Az előadók sorában számos neves, a közéletből jól ismert szakember megtalálható.

2013. április 13., szombat 02:03

Risztov Éva lett Debrecen új díszpolgára

Risztov Éva lett Debrecen új díszpolgára

Az olimpiai bajnok Risztov Éva kapta 2013-ban Debrecen város díszpolgári címét.

Risztov Éva az idei Úszó MEFOB-on

Csütörtök este hirdették ki a Sportcsillagok gálaestjén a 2012-es év legjobb sportolóit, edzőit, szövetségi kapitányait.

Sporttörténelmi siker: olimpiai verseny először Magyarországon

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén, Rómában, eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF).

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.

Cseh, Risztov, Sors és Verrasztó is indult az Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

Nem túlzás állítani, hogy aki szombaton délelőtt kilátogatott a Császár-Komjádi Béla Uszodába, az úszósportág világklasszisaival találkozhatott az idei Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. Az olimpiai bajnok Risztov Éva, a londoni bronzérmes, 2011-ben háromszoros Universiade győztes Cseh László, a paralimpiai bajnok Sors Tamás, az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn, továbbá Bernek Péter, Biczó Bence, Pulai Bence és Takács Krisztián egyaránt megméretették magukat a mezőnyben. A Cseh Lászlóval felálló BME uralta a mezőnyt, hat aranyéremmel nyerték a csapatversenyt.

Risztov Évával és Cseh Lászlóval rajtol az Úszó MEFOB november 17-én

Risztov Évával és Cseh Lászlóval is találkozhatnak azok az egyetemista sportolók és szurkolók, akik november 17-én részt vesznek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon a Császár-Komjádi Uszodában.  Az Úszó MEFOB-on ebben ez évben is hagyományokhoz illő erős mezőny várható.  Az említett sportolókon túl megméretteti magát többek között Bodor Richárd és Takács Krisztián is.