MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 14., vasárnap 19:21

Universiade: A női vízilabda döntőben Magyarország!

Óriási lehetőség előtt a női póló csapat: a döntő a tét. A kazanyi női vízilabda elődöntőt Kanada ellen a magyar egyetemi csapat a következő összeállításban kezdte: Gangl – Csabai, Kisteleki, Gémes, Dalmády Sz., Hevesi, Somhegyi. Fantasztikusan indult a találkozó.


 

Az első percekben rögtön 2 gólos vezetésre tett szert Kelelemen Attila csapata Csabainak és Kistelekinek köszönhetően. 44 másodperccel az első negyed vége előtt a Magyar Egyetemi Csapat zászlóvivője, Csabai Dóra duplázott. 3-0. Sőt, még 2 másodperc és Dalmády Petra bombagóljával, 4-0-val zárult az első negyed.

Kanada egyébként az A-csoportból a második helyen jutott tovább az oroszok mögött, a negyeddöntőben Franciaországot (9-8) búcsúztatták. Magyarország 2 győzelemmel és 1 döntetlennel az első lett a B-jelű kvartettben, a negyeddöntőben Japán beleszaladt egy nagy vereségbe (Magyarország-Japán 16-5).

A második negyedben szépítettek a kanadaiak (McKee), majd Kisteleki lágyan ejtett. 5-1 ide. Sohi betalált, ebben a negyedben Kanada vezet 2-1-re. Nem sokáig. Csabai Dóra jó formában van, triplázott.

 

 

 

A szünetben 6-2 Magyarország javára. Tetőfokán a hangulat: Többek között a férfi vízilabda és a női kosárlabda válogatott játékosai is a helyszínen szurkolnak.

A szünet után, a harmadik negyedben Kanada feljött 2 gólra, 6-4 (McKee, Fournier). Aggodalomra semmi ok: Somhegyi, mint minden eddigi mérkőzésen, Kanada kapujába is betalál. 7-4. Robinson is. Ismét 2 gólos a különbség. Kicsit ránk ijesztettek.

Az elődöntő másik ágán Oroszország-Olaszország 14-7. A házigazdák várják döntőbeli ellenfelüket.

Az utolsó negyedben hihetetlen izgalmak, de 1 kanadai gól született. A fináléban Magyarország! Az Universiade eskütétel előmondója, Gangl Edina 72,2%-os hatékonysággal védett.

 

 

Magyarország-Kanada 7-6 (4-0, 2-2, 1-3, 0-1)

Magyar gólszerzők: Csabai (3), Kisteleki (2), Dalmády P., Somhegyi

A döntőben tehát Oroszország-Magyarország, július 16-án, magyar idő szerint 17:45-kor.

 

„Jó és fegyelmezett védekezés, a második negyed után picit visszaestünk góllövésben. Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kell. Döntőbe jutottunk. Az oroszok a felnőtt vb-csapatukkal állnak ki. Mi nem félünk, féljenek ők. Magyarország az aranyéremért játszik a döntőben. Remélem, kellemetlen helyzetbe juttatjuk őket. A lányok nagyon elszántak” – nyilatkozta Kelemen Attila szövetségi kapitány.

 

Fotó: Monoki Kálmán

 

Képgaléria

{gallery}1445{/gallery}