MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 06., csütörtök 19:31

Újra Torna MEFOB márciusban!

Örömmel számolhatunk be róla, hogy március 22-én két év kényszerpihenő után idén újra megrendezésre kerül az egyetemi és főiskolai sport palettáján a tornász bajnokság. A versenyen a klasszikus csapat, egyéni összetett és szerenkénti versenyszámokon kívül idén először együttes gimnasztika gyakorlat versenyszám is megrendezésre kerül. A színvonalasnak ígérkező versenyt a Lords of Gravity akrobatikus kosárlabda csapat bemutatója színesíti majd. Az esemény védnöke Dr. Magyar Zoltán.


A szervezők és támogatók célja, hogy minden felsőoktatási intézmény bekapcsolódhasson a Tornász MEFOB versenybe. Az egyetemi tornasport ugyanis sokkal többet jelent a versenyzésnél. A tornát tanító testnevelők, edzők növekvő táborának és a sportági felkészítés tudományos megalapozottságának lehetőségeit rejti magában. Itt egyesülhet a szellem, az erkölcs és az erő.

A verseny idén egynapos, délelőtt 11 órától a női és férfi csapatversenynek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) ad otthont. Délután 15:30-tól veszi kezdetét az ünnepélyes megnyitó majd az egyéni versenyek és az együttes gimnasztika versenyszámok a Tornacsarnokban.

A versenyzők sorában több válogatott sportolónk is helyet kap – többek között - a két olimpiát is megjárt békéscsabai tornász Böczögő Dorina, a TF testnevelő-edző szakos hallgatója és a szintén TF-es Vecsernyés Dávid, aki nyújtón vívta ki a döntőbe kerülést a 2013-as kazanyi Universiadén. A színvonalasnak ígérkező küzdelem végén az akrobatikus kosárlabda show a Lords of Gravity szórakoztatja a közönséget. A rendezvény az érdeklődők és szurkolók számára ingyen látogatható!

További információ az Egyetemi sport honlapján és Facebook oldalán található!