MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 28., hétfő 11:28

Benkó Barbara és Fejes Gábor adta át a SportPont Program nyereményeit

Túrázáshoz és városi kerekezéshez is kiválóan alkalmas kerékpárt és tabletet nyertek a szabadidejüket sportolással töltő, SportPont Programhoz (SPP) csatlakozó egyetemi hallgatók. A nyereményeket a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) átadóján, a Magyar Sport Házában vették át ma a szerencsés hallgatók.


 

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) felsőoktatási sport területére vonatkozó szakmai programtervében a Hajós Alfréd Tervben - amelyben az egyetemi sport 2013-2020-as időszakra vonatkozó szakmai programját rögzíti - kiemelt feladatként fogalmazta meg a jelenleg még nem sportoló hallgatói tömegek elérését és megmozgatását. A MEFS és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által életre hívott SPP garantált ajándékokkal és emellett értékes nyereményekkel ösztönözte sportolásra idén a felsőoktatásban tanuló diákokat. Az SPP-hez csatlakozó hallgatók körében meghirdetett nyereményjáték díjait (egy kerékpárt, egy tabletet, egy okostelefont és főnyereményként - az adidas jóvoltából - utazással, szállással egybekötött páros Bayern München meccsre szóló jegyet) július 17-19 között az EFOTT fesztiválon sorsolták ki a program vendégeként meghívott olimpikonok.

 

 

A tabletet és a kerékpár nyereményt az alig 2 hete, Lengyelországban rendezett V. Kerékpáros Egyetemi Világbajnokságról két ezüstéremmel hazatérő, többszörös magyar bajnok, Európa és világbajnoki ezüstérmes Benkó Barbara (a Semmelweis Egyetem hallgatója) és a korábbi felnőtt országos bajnok, a mostani Kerékpáros Evb-n negyedik és hatodik helyet szerző Fejes Gábor (a Szent István Egyetem hallgatója) adta át ma annak a két szerencsés diáktársának, akit korábban az EFOTT fesztiválon sorsoltak ki az olimpikonok. Július 17-én Kozmann György olimpiai bronzérmes, Európa- és világbajnok kenus Szabó Andreát, az Eötvös József Főiskolahallgatóját sorsolta ki az SPP nyeremény tablet új tulajdonosaként.

 

 

Július 19-én Sastin Marianna az első női világbajnok birkózó és férje, a női szakág vezetője, Völler Ákos pedig a kerékpár és a főnyeremény, a Bayern München jegyek kisorsolásában vett részt. A labdarúgó mérkőzésre invitáló jegyeket külföldi tartózkodása miatt szeptemberben veheti majd át a szerencsés nyertes.

A kerékpár boldog tulajdonosa Varga Domonkos lett. A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója a kétkerekű birtokbavételét követően elmondta, az elmúlt hónapokban több sporteseményen is részt vett. Testnevelés szakos hallgatóként a Balaton partján barátaival már sokszor voltak futni, mostantól azonban két keréken is körbejárhatják a Balatont. A labdarúgás mellett számos sportágat kedvelő hallgató egyébként is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen korábban mobil telefont és rendezvényre szóló jegyeket is nyert már, a kerékpár azonban még őt is nagyon meglepte, örömmel használja majd.

Az SPP-s nyeremény átvételét követően a tablet új tulajdonosa, Andrea elmondása szerint minden olyan szabadidősportos eseményre el szokott menni, amire a tanulás mellett ideje jut. kerékpártúrákon, kenutúrákon vett részt, sokat röplabdázik, floorballozik és a sárkányhajózást is nagyon kedveli, mivel tablete eddig még sohasem volt, így nagyon örül a nyereménynek.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség részéről az átadási eseményen jelen volt a szervezet elnöke, Prof. Dr. Kiss Ádám, a Felsőoktatási és Tervezési Testület elnöke és a MEFS főtitkára, Dr. Székely Mózes. A felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SPP programról további információk a http://sportpont.hu honlapon olvashatóak. Az EFOTT fesztiválra az SPP vendégeként ellátogató olimpikonokkal készített interjúk a MEFS honlapjáról az alábbi felületről tölthetőek le: 

 

Képgaléria

{gallery}1822{/gallery}