MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 17., csütörtök 08:50

Bemutatjuk a Triatlon Egyetemi Világbajnokság indulóit: Dudás Eszter és Kovács Zsófia

Április 20-án Brazíliavárosban tartják a Triatlon Egyetemi Világbajnokságot, amelyet kétévente rendeznek meg. Két magyar induló is lesz a közel 120 fős mezőnyben, hazánkat Dudás Eszter (BME) és Kovács Zsófia (ELTE) képviseli a világversenyen. A versenyzőknek az 1500 méter úszásból, 40 km kerékpározásból, valamint 10 km futásból álló olimpiai távon kell majd bizonyítaniuk. Kovács Zsófiának az első 6, Dudás Eszternek pedig az első 20 közé kerülés a cél.


Névjegyek:

Név: Kovács Zsófia

Született: 1988. Gyöngyös

Klub: Budaörsi Triatlon Klub

Legjobb eredményei: U23 Világbajnokság 2. hely, Világkupa 5. hely, Európa-bajnoki 7. hely, Junior Európa -bajnoki ezüstérmes

Korábbi EVB szereplés: 2008, Erdek, 21. hely

Tanulmányok: Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának 5. éves hallgatója

 „9 évesen kezdtem triatlonozni, 2004. óta vagyok a válogatott keret, 2010. óta pedig az olimpiai keret tagja. Legerősebb számom a futás. Idén Brazíliavárosban szeretnék ott lenni az első 6 között.”

 

Név: Dudás Eszter

Született: 1992. Budapest

Klub: Uniqua Triatlon Sport Klub

Legjobb eredményei: Ifjúsági Európa-bajnok, kétszeres junior Európa-bajnoki ezüstérmes, mind egyéni és csapatban. Amire a legbüszkébb: a Szingapúrban rendezett I. Ifjúsági Olimpián mix-csapatban elért olimpiai bajnoki címe és ugyanezen az Olimpián, legjobb európaiként elért egyéni 5. helyezése.

Korábbi EVB szereplés: 2012, Taipei, 11. hely

Tanulmányok: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának harmadéves hallgatója

Pályafutásomat 2005-ben kezdtem. Első nemzetközi eredményemet 2008-ban a Serresben megrendezett Duatlon Európa Bajnokságon elért felnőtt csapat 3. hellyel értem el. Következő évben a Duatlon Európa- Bajnokságon egyéni 3. és csapat 1. helyen végeztem. Jelenleg U23-as kategóriában versenyzem, tavaly Európa-bajnokságon egyéni 13. helyet értem el és a felnőtt Európa-bajnokságon 5. helyen végeztünk a csapattal.

Ez elmúlt években felnőtt Kontinentális- és Világ Kupákon indultam. Az ITU pontlistán jelenleg a 135-ik helyen állok. Az idei évben célom, hogy a 2 évvel ezelőtti egyetemi világbajnoksági eredményemnél jobb helyen végezzek és szeretném kvalifikálni magam a 2016-os Rió-i Olimpiára.”