MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 23., szombat 09:32

B3x3 kosár Riejkában DEAC részvétellel

Szombaton kezdődik a kosárlabdázás új szakágának, a B3x3-nak a versenye Rijekában, a 3. Egyetemi Európa Játékok rendezvénysorozatán belül.


 A magyar színeket a DEAC két alakulata képviseli

A férfi együttesben a két Nagy fivér, Botond és Benedek mellett Opre Roland és Kiss Lajos játszik, a hölgyeknél a Gál Annamária, Szabó Réka, Göttlinger Anna, Földvári Andrea kvartett próbál minél jobb eredményt elérni edzőik: Dr. Nagy Ágoston (férfiak) és Kovács Imre (nők) vezetésével.


A férfi mezőnyt 22 csapat alkotja, a debreceni srácok az izraeli Ruppin Academy, a bosnyák Mostar University, a szlovén Ljubljana, valamint a házigazda Rijeka 2. számú csapatával kerültek  egy csoportba, a C-jelűbe.


A hölgyeknél 13 csapat nevezett. A debreceni lányok a B-csoportba nyertek besorolást a francia University Centrale Nantes, valamint egy részben hazai együttes a horvát University of Split csapatával kerültek egy hármasba.

 

B3x3 kosárlabda mérkőzésen induló országok

Férfiak:

Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Franciaország, Izrael, Litvánia, Lengyelország, Montenegro, Portugália, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia, Törökország, Magyarország

 

Nők:

Horvátország, Franciaország, Litvánia, Portugália, Magyarország