MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 25., hétfő 09:40

Vegyes debreceni mérleg a második napon

"Nagyüzem" volt tegnap az Egyetemi Európa Játékok B3x3-as kosárlabda tornájának második napján Rijekában, még éjszaka is játszottak a csapatok


A lányok (Gál Annamária, Szabó Réka, Göttlinger Anna, Földvári Andrea) azok után, hogy a csoportmeccsek során kétszer kikaptak, tegnap, a 9-13. helyért kétszer győztek, méghozzá igen simán - majd a harmadik meccsüket nagy csatában elveszítették. Előbb a török Middle East Technical University csapatát verték 18-11-re. A portugál rivális, a Nova University of Lisbon legyőzése nem okozott nagy nehézséget a lányoknak (19-5). A harmadik összecsapáson orosz rivális várt Göttlingerékre és az Industrial University of Tyumen csapata 15-14-re legyőzte a DEAC-ot. Ma a romániai Gyulafehérvárral (University 1.st December 1918 Alba Iulia) csapnak össze a lányok.

A debreceni fiúk (Nagy Benedek, Nagy Botond, Opre Roland, Kiss Lajos) 21-12-re kikaptak a ljubljanaiaktól, s a vereségben közrejátszott, hogy 11-1 volt a büntetőarány a rivális javára. A körbeverésekből rosszul jött ki a debreceni legénység, így a 4. helyen végzett a csoportjában, nem jutott a legjobb 8 közé. A 9-16. helyért zajló küzdelemben a francia University of Bordeaux volt az első ellenfél, amely 21-14-re legyőzte a debrecenieket. Mivel mára rossz időt, esőt jósoltak, volt egy "éjszakai műszak" is a tornán. A 13-16- helyért a DEAC egy bolgár egyetem, a St. Cyril and Methodius University of Veliko Turnovo csapatával csapott össze este 10-től. Az "éjszakázás" a debrecenieknek ment jobban, akik 19-15-re nyertek, ma azzal az izraeli csapattal játszanak, amely ellen kezdték a tornát.

Amint azt dr. Nagy Ágostontól, a debreceniek szakvezetőjétől megtudtuk, roppant színvonalas tornán vesz részt csapata, sok a jó kosaras. Ami némiképp visszatetsző, hogy csak a torna végső fázisában bíráskodik 2 játékvezető, valamint, hogy az asztalszemélyzetet nem cserélik, ők pedig fáradnak, elég sok a vita, a reklamálás. A debreceni srácok népszerűek, sokaknak, így a riválisok közül is több együtesnek, köztük a románnak is elnyerék a rokonszenvüket. 

Forrás: Botár László