MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. szeptember 22., hétfő 22:36

Az egyetemek is kapcsolódtak SportPont Programjaikkal a szeptember 29-én induló MOVE Week-hez

Európa 21 országának több mint 60 városában táncoltak egy időben szeptember 20-án 17.00 órakor azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra. A flashmob az Európa-szerte népszerű MOVE Week, a mozgás hetének beharangozó eseménye, amely a szeptember 29. és október 5. közötti eseménysorozatot népszerűsítette.


Magyarországon az egységesen koreografált táncot a Kopaszi gát öböl felőli mólóinál adták elő a Joydance Tánc- és Mozgásstúdió táncosai, a MOVE Week-ben résztvevő mozgásszervezők és érdeklődők részvételével.

Az előadás az alábbi linken megtekinthető: http://hungary.moveweek.eu/news/show/60/oromtanc_a_kopaszi_gaton

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) egy közös európai videó készítésével fogja erősíteni a nemzetközi mozgalmat.

A tánc célja a MOVE Week népszerűsítése mellett a mozgás örömére és fontosságára történő figyelemfelhívás. A Move Week idei célkitűzése egy millió európai állampolgár megmozgatása, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség mint a Move Week magyarországi koordinálója is támogat.

Czene Attila, a szövetség elnökének nyilatkozata a MOVE Weekről ezen a linken elérhető, és hangképes anyagok készítéséhez szabadon felhasználható:

A magyarországi MOVE Week európai viszonylatban is kiemelkedő jelenlegi 176 eseményével, és ez a szám folyamatosan növekszik, hiszen bármikor, akár a MOVE Week hetében is bárki regisztrálhat mozgásszervezőnek, és vihet fel új eseményeket az adatbázisba.

A MOVE Week hazai támogatói, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Testnevelési Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság oroszlánrészt vállal az eseménysorozat népszerűsítésében, ők maguk és tagszervezeteik számos budapesti és vidéki helyszínen várják a mozogni vágyókat. A Move Week eseményeihez - az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportos életmódot népszerűsítő SportPont Program jegyében szervezett - szabadidős programjaival számos felsőoktatási intézmény is bekapcsolódott.

A MOVE Week valamennyi eseménye minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes.

Az egyes események hely szerinti bontásban itt megtekinthetők.

 

Képgaléria

{gallery}1853{/gallery}