MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Gyurta Dániel és Czene Attila nyitotta meg az Európai Sporthetet

Sokan gondolják úgy, hogy a rendszeres mozgást nehéz beiktatni az életükbe, éppen ezért meg sem próbálják. Szeptember 7-én indult, a Magyarországon 1 hónapig tartó Európai Sporthét, melynek keretébentöbb mint 230 szabadidősport-esemény hívja fel a figyelmet arra, hogy a mozgás mindenki számára elérhető. A nagyszabású programsorozatot Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja és Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke nyitotta meg.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Az egyetemek is kapcsolódtak SportPont Programjaikkal a szeptember 29-én induló MOVE Week-hez

Európa 21 országának több mint 60 városában táncoltak egy időben szeptember 20-án 17.00 órakor azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra. A flashmob az Európa-szerte népszerű MOVE Week, a mozgás hetének beharangozó eseménye, amely a szeptember 29. és október 5. közötti eseménysorozatot népszerűsítette.

Olimpikonokkal találkozhatnak az EFOTT hetijegyek nyertesei

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a SportPont Programba beregisztrált sportkedvelő hallgatók között, az SPP nyereményjátékának díjaként ma 15 EFOTT hetijegyet sorsolt ki.

A szerencsés nyertesek e-mailen is kaptak értesítést, amelyben tájékoztatást kaptak arról, miként vehetik át nyereményüket. A mellékletben is megtalálható nyertesek névsorát a SportPont Program oldalán (http://sportpont.hu) és hivatalos Facebook oldalán is https://www.facebook.com/sportPONTprogram) közzétesszük.

Ajándéktárgyakkal hívja sportolásra a hallgatókat a SportPont Program, amelynek Czene Attila lett a védnöke

Az összességében 600 millió forintból megvalósuló, a felsőoktatás sportéletét fejlesztő Sportiroda Hálózatról és a 2014-ben megújuló, 340.000 egyetemi, főiskolai hallgatót megszólító SportPont Programról (SPP) egyeztetett ma Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke.