MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Szeptemberben indul az Európai Sporthét, Magyarországon Sporthónapot szerveznek

Szeptember 7. és 13. között zajlik a sportot és testmozgást hirdető Európai Sporthét Európa 31 országában. A hétből azonban Magyarországon Sporthónap lesz, ugyanis az eseménysorozat hazai szervezői azt is vállalták, hogy szeptember 7-től az egész hónapot e kezdeményezésnek szentelik. Szeretnék elérni, hogy szeptemberben minél több magyar tegyen aktívan az egészségéért, ezzel szabadidős tevékenységeinket tekintve is felkerüljünk Európa sporttérképére és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország. A sportért is felelős emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán is mindenkit részvételre buzdít: „Magyarországon jó sportminiszternek lenni, mert a sportot sokan szeretik. Ennél még jobb: sportoló miniszternek lenni. Legyél Te is sportoló: tanár, orvos, menedzser, apa, anya, diák… ember.”

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Az egyetemek is kapcsolódtak SportPont Programjaikkal a szeptember 29-én induló MOVE Week-hez

Európa 21 országának több mint 60 városában táncoltak egy időben szeptember 20-án 17.00 órakor azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra. A flashmob az Európa-szerte népszerű MOVE Week, a mozgás hetének beharangozó eseménye, amely a szeptember 29. és október 5. közötti eseménysorozatot népszerűsítette.

MOVE Week - Legyen 100 millióval több aktívan mozgó európai állampolgár 2020-ig

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Európa-szerte egyre népszerűbb, testmozgást támogató eseménysorozatot, a MOVE Weeket, ebben az évben 2014. szeptember 29. és október 5. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein. Számos sportszervezet, egyetem, iskola és lelkes önkéntesek segítségével az események ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára.

Olimpikonokkal találkozhatnak az EFOTT hetijegyek nyertesei

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a SportPont Programba beregisztrált sportkedvelő hallgatók között, az SPP nyereményjátékának díjaként ma 15 EFOTT hetijegyet sorsolt ki.

A szerencsés nyertesek e-mailen is kaptak értesítést, amelyben tájékoztatást kaptak arról, miként vehetik át nyereményüket. A mellékletben is megtalálható nyertesek névsorát a SportPont Program oldalán (http://sportpont.hu) és hivatalos Facebook oldalán is https://www.facebook.com/sportPONTprogram) közzétesszük.

Ajándéktárgyakkal hívja sportolásra a hallgatókat a SportPont Program, amelynek Czene Attila lett a védnöke

Az összességében 600 millió forintból megvalósuló, a felsőoktatás sportéletét fejlesztő Sportiroda Hálózatról és a 2014-ben megújuló, 340.000 egyetemi, főiskolai hallgatót megszólító SportPont Programról (SPP) egyeztetett ma Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke.

A világbajnoki- és Universiade-aranyérmes örül annak, hogy egyre több szabadidősport rendezvény van

A 2011-ben, Shenzenben, Universiade-győztes Szényi Péter is ott lesz a hétvégi női sportfesztiválon. A Boczkó Gáborral, Imre Gézával, Rédli Andrással csapatban párbajtőr világbajnoki aranyat nyerő magyar vívó az élsport mellett is rendszeresen sportol kikapcsolódásként, ezért tisztában van a szabadidősport és a tömegsport fontosságával.

Soha nem volt ennyi nő a Kopaszin! Élsportolók népszerűsítették a szabadidősportot

Az ősz egyik legnagyobb tömegsportrendezvényén több ezer hölgy vette birtokba a Kopaszi-gátat.

2013. szeptember 04., szerda 11:55

Sportos napok a Kopaszi-gáton

Sportos napok a Kopaszi-gáton

Államtitkári jelenlétre, kajak-kenus világbajnokokra és Világjátékos élménybeszámolóra is számíthatnak azok a lányok, asszonyok, akik kilátogatnak szeptember 8-án, a Kopaszi-gátra.

A sárkányhajótól a rúdtáncig minden kipróbálható

A hagyományos sportágakon kívül igazi különlegességeket kipróbálhatnak az érdeklődők a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A rendező Magyar Szabadidősport Szövetség a hölgyeket és a szépkorúakat is átmozgatja szeptember 8-án és 9-én a budapesti Kopaszi-gáton. 8-án a női sportfesztivált, 9-én pedig a szépkorúak sportos napját bonyolítják le.