MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 05., kedd 23:55

115 éves a magyar egyetemi sport zászlóshajója!

November 5-én 115. születésnapját ünnepli a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.


A XIX. század nyolcvanas éveiben kiemelkedő férfiak ismerték fel a testedzés, a rendszeres sportolás ember- és jellemformáló erejét, és ennek hatására alig másfél évtizeddel később, 1898. november 5-én alakult meg az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar sportegyesület, a BEAC. Első elnökéül a világhírű tudóst, a jeles államférfit és természetbarátot, báró Eötvös Lorándot választották.

A BEAC jövőképe, hogy egy olyan hírnevű, szakmai, sport és egyetemi körökben viszonyítási pontként számon tartott klub legyen, ahol a szervezet irányításában a hallgatók meghatározó szerephez jutnak, illetve ahol az egyetemi polgárok egyre növekvő számban sportolnak rendszeresen.

 

BEAC futball csapat (1906)

 

A BEAC 115 éves fennállása alkalmából, Dr. Mezey Barna, rektor fővédnökségével az ELTE és a BEAC 2013. november 23-24-én megrendezi az I. ELTE Info-Park Kupát. A kupa célja, hogy az egyetemmel kapcsolatban álló ill. annak vonzáskörzetében működő cégek, vállalatok számára nyújtson sportolási, versenyzési lehetőséget. A tornáról a BEAC megújult holnapján található bővebb információ.

A cikk teljes terjedelmében megtekinthető a BEAC weboldalán.

Forrás: Kis Róbert, www.beac.hu

 

Képgaléria

{gallery}1546{/gallery}