MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 21., kedd 10:51

XXV. major’S papír tavaszi CSÓTÓ CSÚCSFUTÁS

A női egyetemi csúcs mellett a részvételi csúcs is megdőlt. Varga Dorottya és Kívés Bendegúz az abszolút győztes. Hatszáznegyvenegyen futottak.


Az NYME SEK és SZoESE közös rendezésében Szombathelyen a jubileumi, 25. major’s papír Csótó Csúcsfutáson gyönyörű verőfényes időben, rengeteg vidám résztvevővel, izgalmas futamokat láthattak a kilátogató nézők. A támogatók révén minden résztvevő kapott rostos üdítőt és szép piros magyar almát. A fagyizóban pedig – igaz ott már saját zsebre – nagyon nagy volt a forgalom. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a major’s papír Csótó Csúcsfutás Szombathely legnagyobb létszámú tradicionális rendezvénye, ami ráadásul a kezdetektől ugyanazon a néven is neveztetik.

A Női főfutamban Varga Dorottya meggyőző fölénnyel 4:45,4-el új egyetemi csúcsot futott, megelőzve Kívés Blankát és Süle Szilviát. A Férfi főfutamot életében először 4 percen belül futva Kívés Bendegúz nyerte Czindrity Attila és Nagy Patrik előtt. Mindketten első bajnoki címüket nyerték és a 4 és 5 percen belüli idejükért a Tóvendéglőben elfogyasztható egy – egy kétszemélyes vacsorát kaptak.

Az Egyetemisták részére a verseny Sportpontverseny is volt. A férfi és a női csapatot is az NYME SEK nyerte. Egyéniben Czindrity Attila (4:00,4) és Varga Dorottya (4:45,4) lett a bajnok. Az egyetemisták rendezőként is kiválóan megállták a helyüket. Míg a korábbi években Süle Szilvia, a mostani alkalommal Pintér Dávid kapott lehetőséget, hogy a hallgatókból összeállított team-ek munkáját megszervezze és irányítsa. Pályát építettek és bontottak, versenyirodát működtettek, besorolták a beérkezőket, osztották az üdítőt és az almát, sőt a mezőnyök kerékpáros felvezetésében is nagy szakértelemmel vettek részt.

A Főfutamokon kívül megrendezett programok során közel hetvenen feleltek meg a Csótó környezetének kihívásainak.

 

Képgaléria

{gallery}1348{/gallery}