MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 24., vasárnap 11:18

Bármi megtörténhet - B33 kosár az Egyetemi Játékokon

Egy nap után két győzelem egy vereség a DEAC férfi csapatnak mérlege, a debreceni lányok szoros csatában mindkét meccsüket elveszítették Rijekban az Európai Egyetemi Játékok 3x3-as kosárlabda viadalán.


Kellett egy meccs, amíg a Nagy Benedek, Nagy Botond, Opre Roland, Kiss Lajos összetételű debreceni férfi alakulat "ráéreznek" a kosárlabdázás új szakágában a játékra. Az izraeli Ruppin Academy ellen a fél 10 körül lejátszott meccsen 11-9-re alulmaradt a debreceni legénység. Ezt követően azonban beindultak, hiszen a legnagyobb kánikula kezdetén, 11-kor kezdődő összecsapáson a DEAC-os srácok magabiztosan, 18-11-re verték a bosnyák Mostar Egyetem kvartettjét.

Este rangadót játszottak - s nyertek meg - a debreceni legények. A házigazdák délelőtt a Mostart 8 ponttal legyőző második csapata, a Rijeka 2 ellen fordulatos jó mérkőzéen 17-13-ra győzöt a DEAC, amely ma a Ljubljanával játszik. A csoportban egyébként óriási körbeverések voltak, Kiss Lajosék mai riválisa például legyőzte a DEAC-ot két vállra fektető izraeli együttest (19-15), ám simán, 21-13-ra kikapott a debreceniek által legyőzött Rijekától. A csoportban nincs veretlen, ma bármi megtörténhet.

 

A Debreceni Egyetem női B33 kosár csapata tagjai csalódottak voltak az első nap eredményei után, ami érthető, hiszen mindkét meccsükön döntetlen után egy "aranykosárral" kaptak ki a hosszabbításban. Először a University of Split csapata ellen 0:3-as kezdés után szépen feljöttek 5:3-ra, ezután végig vezettek, az utolsó pillanatokban egyenlített ki az ellenfél, miközben a kezdésnél háromszor ütötték ki játékosunk kezéből a labdát. Végül a 7:7-es döntetlen után óriási küzdés után a splitieknek sikerült a kosár bedobása, így 9:7 lett az eredmény. Az este 20.00-kor kezdődött University of Nantes elleni mérkőzés sem ígérkezett könnyűnek, mert ők voltak az első kiemeltek. A mérkőzés hasonlóan alakult, mint az előző, így a döntetlen után a franciáknak sikerült az utolsó kosár megszerzése, így 11:13 lett a végeredmény a franciák javára. Gratulálunk a lányoknak, nehéz ellenfelekkel szépen helytálltak!