MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn

A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél szintén nem született meglepetés, a tavalyi bajnok az University of Paris 13 Franciaországból ismét nagy fölénnyel nyert. A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett.

Lovasszínházi előadással indult az Olimpiai Rögbi Egyetemi EB Gödöllőn

Július 22-én elkezdődött az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn. A domonyvölgyi Lázár Lovasparkban prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök nyitotta meg a rendezvényt, amelyre 12 ország 14 egyeteméről 300 résztvevő érkezett. Július 23-án délelőtt 10 órától a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrumban a mérkőzések is elkezdődtek.

Magyarország rendezheti a 7 fős egyetemi rögbi Eb-t

Portugáliában, az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) közgyűlésén eldőlt, hogy Magyarország elnyerte a 2015-ös egyetemi rögbi Európa-bajnokság rendezési jogát. A helyszín Gödöllő, az időpont 2015. július 22-26. A város közösen szervezi az Eb-t a Szent István Egyetemmel. A magyar delegációt Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára és Rakaczki Zoltán, a MEFS sportszakmai munkatársa képviselte.