MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 14., vasárnap 09:05

Universiade: Három a magyar arany! Kiss Tamás is kazanyi bajnok!

Kiss Tamás C-1 1000m-n aranyérmes lett Kazanyban! A kenus ezzel megszerezte a magyar egyetemi csapat 3. aranyérmét és egyben 9. érmét. Eredménye: 4:10.837. A második a kazah Yemelyanov 4:11.515-el. A harmadik az orosz Stokalov 4:12.668-al.


 

"Nagyon hullámzott a víz, fújt a szél, picit zavaró volt, de most már nem érdekel, hiszen nyertem! Erőből kenuztam. Nyomtam, ahogy bírtam. 500 méternél robbantottam és átvettem a vezetést. 800-nál kinéztem, láttam, nincs senki, megnyugodtam. Ebben a mezőnyben is versenyeztek olimpikonok. Örülök az Universiade győzelemnek!” – nyilatkozta Kiss Tamás.

„Minden a tervek szerint alakul. A sportolók hozzák azokat a szinteket, eredményeket, amiket korábban egyeztettünk edzőikkel és a szövetségekkel. A kazanyi körülmények tökéletesek. Minden adott, hogy egy eredményes Universiadét zárjunk majd jövő héten szerdán. Gratulálok az eddigi kilenc érmesnek és a pontszerzőknek!” – mondta dr. Freyer Tamás csapatvezető, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke.

Az ötkarikás bronzérmes Kiss Tamás az Óbudai Egyetem hallgatója. Pekingben C-2 1000 méteren aranyéremmel felérő bronzérmet nyert Kozmann Györggyel. Kiss Tamás, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György váratlan halála után, közvetlenül az olimpia előtt csatlakozott Kozmann Györgyhöz, 2008-ban. A 2012-es egyetemi vb-n aranyérmes lett, pont a 2013-as Universiade helyszínén, a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. Remek előjel, be is vált!

 

Fotó: Monoki Kálmán

 

Képgaléria

{gallery}1441{/gallery}