MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. január 26., hétfő 23:35

Universiade - Becsülettel helyt álltak a biatlonos magyar fiatalok

A 2015. január 24-én induló Téli Universiadén, amely a Strbske Pleso-nál (Csorba-tó) és Osrblije-ban zajlik, magyar érdekeltségként biatlonban a Miskolci Egyetemre járó Büki Ádám és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója Büki Dávid állt rajthoz 20 km-en. 


A rajt előtt eleredő havazásnak köszönhető süppedős terepen, a két junior korú versenyző, akik életükben először méretették meg magukat felnőtt távon is, az előzetes edzői reményeknek megfelelően bejutottak az első 60-ba. Ennek köszönhetően jogot szereztek az üldözéses versenyben való részvételre is. A szocsi olimpikon sífutó Szabó Milán, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója sprint távon indult, az 52. helyet szerezte meg.

Büki Dávid  4 hibával  és a mezőny 15. legjobb lő eredményével az 51., míg  Büki Ádám 9 hibával az 53. helyen ért célba. Ádám eredménye már csak azért is dicséretes, mert a verseny során egy francia versenyző felbuktatta a magyar sportolót, így a mezőnyt  hibás fegyverrel és törött bottal volt kénytelen teljesíteni a BME hallgatója.  A biatlonosok holnap sprintben, majd azt követően az üldözéses versenyben vesznek részt.

 

Képgaléria

{gallery}1898{/gallery}