MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. április 29., hétfő 10:24

Ultimate frisbee: nagypályán is egyetemi bajnok a TF

Április 27-én a Csörsz utcai pályán zajlott az első egyetemi bajnokság.


Az elődöntők során a TF 1. az ELTE grádáját győzte le 8:0 arányban, míg a BME 5:3-mal jutott túl a TF 2.-n.

A bronzmérkőzés hallatlan izgalmakat hozott, döntő ponttal zárult a hajrá... A mintegy negyed órás utolsó pont során mindkét alakulat többször is bekukkantott a győzelem kapuján; végül a Kis Péter-Köllőd Csaba duó vezette ELTE húzta be a győztes "gól"-t: ELTE 3:2 TF 2.

A döntő mérkőzés a terem kupához hasonlóan ismét hajszálnyi különbségen dőlt el. Pajor Gábor a TF oldalán négy gólpasszt is szerzett, de a támadásoknál mezőnyben Ilyés Erzsébet, a zónában Heppes Júlia és Kovács Gábor is átlagon felülit nyújtott.

A BME - a várakozásoknak megfelelően - kitűnő védekezéssel operált, az emberfogás állandó variálásával sikerült végig tartani a lépést az elvileg gyorsabb játékosokból álló sportegyetemistákkal. Kiss Zsuzsanna több hand block-ot is bemutatott, Barna Zsófia pedig a mérkőzés teljes ideje alatt kivonta a játékból Leskó Márkot, a villámlábú asztaliteniszezőt.

Az egyetlen apró hibájukat azonban könyörtelenül kihasználta a Semmelweis hetese: még a döntő első felében sikerült pontot szerezniük erős szembeszéllel!

A hajrá elején Heppes Mihály (a TF-es Heppes öccse!) jó ütemben kért időt a BME-nek, és ponttal is fejezték be a rendes játékidőt. 4:3-as állásnál azonban a TF támadhatott hátszéllel. És ki is használták a lehetőséget: Heppes "Julcsi" 3. szerzett pontjával állította be az 5:3-as végeredményt.

Ezzel a sport egyetem csapata a terem kupát követően a szabadtéri, nagypályás első helyet is begyűjtötte.

A verseny fővédnökének, Dr. Németh Lajos SE-TSK Sportjáték Tanszék vezetőjének, és a versenyt támogató MEFS nevében is gratulálunk a győzteseknek, és minden résztvevőnek is.

A rendező MUFA Repülő Korong SE célkitűzésével összhangban, mi is bízunk benne, hogy egy év múlva már MEFOB versenyként számolhatunk be az eseményről!

 

Eredmények:

Elődöntők:

ELTE 0:8 TF 1.

ELTE: Kis Péter, Sramó Bálint, Köllőd Csaba, Bagdi Bence, Dezsényi Balázs, Oxána, Szabó Dávid

TF 1.: Ilyés Erzsébet (2 assziszt, 1 pont), Heppes Júlia (-, 2), Pajor Gábor (3, 1), Leskó Márk (2,-), Papp Bálint (1, 1), Kovács Gábor (-, 3), Varga Boglárka (-, -)

 

TF 2. 3:5 BME

TF 2.: Györe Lilla, Vitéz Georgina, Szikszai Enikő, Nagy Fanni (1, 2), Bokori Áron (1, -), Montvai Gábor (-, 1), Albert Tamás (1, -)

BME: Barna Zsófia (3, -), Kiss Zsuzsanna (-, 2), Farkas Anita, Bögöly Gyula (-, 2), Horváth Gáspár (-, 1), Heppes Mihály (2, -), Borbás Dávid

 

Bronzmérkőzés:

ELTE 3:2 TF 2.

ELTE: Kis Péter (2, 1), Köllőd Csaba (1, 2)

TF 2.: Montvai Gábor (2, -), Szikszai Enikő (-, 1), Bokori Áron (-, 1)

 

Döntő:

TF 1. 5:3 BME

TF 1.: Ilyés Erzsébet (-, 1), Heppes Júlia (-, 3), Kovács Gábor (-, 1), Papp Bálint (1,-), Pajor Gábor (4,-)

BME: Barna Zsófia (2,-), Heppes Mihály (1, 1), Farkas Anita (-, 1), Bögöly Gyula (-, 1)

 

Kanadai lista:

1. Pajor Gábor (TF 1.): 8 (7+1)

2. Barna Zsófia (BME): 5 (5+0), Heppes Júlia (TF 1.): 5 (0+5)

4. Ilyés Erzsébet (TF 1.), Kovács Gábor (TF 1.), Heppes Mihály (BME): 4-4

 

Forrás: MUFA