MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. április 27., szombat 08:31

Ultimate Frisbee Egyetemi Verseny

A februári nagysikerű egyetemi kupát követően a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a MUFA Repülő Korong SE-t bízta meg az első hazai Ultimate Frisbee Egyetemi Verseny megszervezésével.


Az eseményre Budapesten, a TF Csörsz u-i műfüves pályáján kerül sor, április 27-én.

 

Résztvevők: 

  1. TF 1.

    Az egyetemi kupán diadalmaskodó csapat került első helyen kiemelésre:
    A nagypályás csapatban láthatjuk a februári győztesek közül Varga Boglárkát és Pajor Gábort is. Hozzájuk csatlakozik az akkor távolmaradó Ilyés Erzsébet, Heppes Júlia páros. A tavalyi szemeszterben igazoltak közül Kapusi Tímea, Leskó Márk, Papp Bálint és Kovács Gábor szerepel még az SE-TSK egyes csapatában; amely az egyik legfőbb esélyes a végső győzelemre.
     
  2. BME

    A teremben "ezüstös" mérnökök a második számú kiemeltek:
    A TF 1.-hez hasonlóan Ők is külsősök nélkül vágnak neki a 7 - 7 elleni kűzdelemnek.
    Barna Zsófia, Farkas Anita, Kiss Zsuzsanna, Horváth Gáspár és Heppes Mihály megmaradt a februári keretből. Hozzájuk csatlakozik ezúttal Bögöly Gyula és Borbás Dávid. A névsort látva, komoly feladat elé lesz állítva még a sportegyetem is.
     
  3. TF 2.

    A Semmelweis Egyetem ismét indít még egy csapatot. Ezúttal teljesen új felállással. A tavaszi szemeszterben ismét 22 rekreáció, humánkineziológus és testnevelő-edző szakos vette fel tantárgyként az Ultimate Frisbee-t. Közülük szombaton Vitéz Georgina, Szikszai Enikő, Nagy Fanni, Györe Lilla, Albert Tamás, Czuczor Attila, Bokori Áron mindenképpen ott lesz a TF kettes alakulatában. Érmes reményekkel.
     
  4. ELTE

    Megújult csapattal érkezik az Eötvös egyetem csapata is. Vezetőjük ezúttal Kis Péter lesz, akit az amerikai foci pályákról is ismerhetünk. Elmondása szerint - a külsőseiket leszámítva - kizárólag olyan játékosai lesznek, akiknek ez lesz életük első nagypályás versenye. Nem játszanak eredménykényszer alatt, de egy dobogós helyezésre akár oda is érhetnek Megellai Emese és Köllőd Csaba segítségével, akik a szabályok által megengedett külsősök lesznek.

 

Lebonyolítás:

9:00 - 9:30 TF 1. - ELTE 

9:00 - 9:30 BME - TF 2.

9:45 - 10:30 Bronzmérkőzés

9:45 - 10:30 Döntő

 

Mérkőzésenként minden csapatnak 1 időkérési lehetősége van. A döntőben CAP 1 szabályt alkalmazunk.

 

A verseny fővédnöke: Dr. Németh Lajos, az SE-TSK Sportjáték tanszék vezetője