MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 05., hétfő 12:50

Új névadó szponzor: mostantól DEAC Kamilla Gyógyfürdő néven szerepel a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata

Új szponzorának köszönhetően október 4-én 16:00 órától már DEAC Kamilla Gyógyfürdő néven versenyez az NBI-es tagságért a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata.

Új névadó szponzor: mostantól DEAC Kamilla Gyógyfürdő néven szerepel a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata Forrás: www.unideb.hu

Az intézmény sportklubja (DEAC) több mint 90 éves múltra tekint vissza. Az Egyetem arra törekszik képzéseivel, kutatásaival, létesítményfejlesztéseivel, hogy a régió sporttudás-központjává váljon. A Debreceni Egyetem legfelkapottabb szabadidősportja a kosárlabda, mely 600 fiatalt mozgat meg, ezáltal a város kiemelten támogatja a kosárlabdát, hogy utánpótlást tudjon nevelni. A DEAC kosárlabda szakosztálya 1942-ben alakult, majd 2012-ben létrejött a Debreceni Kosárlabda Akadémia, mely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy minél több egyetemista űzze ezt a sportot (a klubnak jelenleg 9 kosárlabda csapata van, játékosainak száma pedig eléri a 150 főt). A legeredményesebb a DEAC NB I B-s férfi felnőtt csapata, mely megnyerte a Hepp Ferenc Emlékkupát, céljuk az első osztályba való feljutás.

 

A csapatot a Campus Fesztivál támogatja már évek óta, melyhez idén a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő is csatlakozott névadó szponzorként, így ettől kezdve DEAC Kamilla Gyógyfürdő néven szerepel a csapat.

 

A pénteki (október 2.) sajtótájékoztatóról bővebb híranyag a Debreceni Kosárlabda Akadémia  honlapján olvasható.