MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. augusztus 22., péntek 09:19

Szép helyezések Csehországban

Augusztus 11-17. között, Olomoucban, Csehországban rendezték meg a 19. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot. Az eseményen 32 ország 267 sportolója (144 férfi és 123 nő) vett részt, edzőkkel, sportvezetőkkel és egyéb kísérőkkel együtt mintegy 330 fő. A magyar egyetemi sportot 6 férfi és 5 női versenyző képviselte.


 

A nemzetközi egyetemi tájfutó társadalom 5 versenyszámban mérte össze tudását: vegyes váltóban, hosszú távon, sprintben, középtávon, valamint férfi és női váltóban. A magyar csapat valamennyi versenyszámban indított versenyzőt. Legjobb eredményeinket váltóban értük el a női váltó, amelynek dr. Gyurkó Fanni, Kovács Filoména (Pécsi Tudományegyetem) és Zsigmond Vanda (Eötvös Loránd Tudományegyetem) volt a tagja 8. helyen ért célba.

A férfi váltó Bakó Áronnal (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Liszka Krisztiánnal (ELTE) és Baumholczer Mátéval (Pécsi Tudományegyetem) a 10. helyet szerezte meg.

Dr. Gyurkó Fanni (Lund Egyetem) 92 indulóból a 18. helyet érte el sprinten, míg Tugyi Levente (Miskolci Egyetem) 108 indulóból a 24. helyezést tudta megszerezni sprinten.

 

 

Az eseményen a 2016-os Tájfutó Egyetemi VB-nek otthont adó Miskolci Egyetem képviselői, dr. Horváth Zita rektorhelyettes, Boda Péter létesítményvezető és Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetem sportegyesületének elnöke is részt vett. A záró ceremónián dr. Horváth Zita vette át a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) zászlaját Verena Burk-től, a FISU Végrehajtó Bizottságának tagjától. A rektorhelyettes elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy 30 év után ismét Miskolcra kerül a zászló, biztos abban, hogy kiváló rendezvényt szerveznek és valamennyi résztvevő felejthetetlen élményekkel távozik majd Miskolcról és a Miskolci Egyetemről. Horváth Zita egyúttal meghívott minden jelenlévőt a magyar rendezésű eseményre.

A magyar tájfutó egyetemisták vezetője Zsigmond Száva volt, aki kiváló hazai és nemzetközi rendezvényekkel rendelkező tájfutó, tanulásban is kimagasló teljesítményt ért el: 15-ször kapta meg országosan a Magyar Köztársaság jó tanulója és jó sportolója díjat továbbá Miskolcon Év sportolója is volt.

 

Képgaléria

{gallery}1838{/gallery}