MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. október 02., csütörtök 13:39

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

A mai naptól három napos képzésen vesznek részt a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók egyaránt. A Debreceni Agrártudományi Központban zajló képzés résztvevői között valamennyi állami és számos magánintézmény képviselteti magát. Az előadók sorában számos neves, a közéletből jól ismert szakember megtalálható.

Nagyszabású vizes Karok Közötti Vetélkedő a Miskolci Egyetemen

Immáron 15. alkalommal, idén szeptember 19-én rendezik meg a Miskolci Egyetemi Sportnapot a legnépszerűbb, mintegy 500 hallgatót megmozgató, kuriózumnak számító programelemmel, a Karok Közötti Vetélkedővel, amely 13 sportági versenyből és egy nagyszabású sportos-ügyességi vetélkedőből áll. Az idei Karok Közötti Vetélkedő különlegessége, hogy vizes programokkal is kiegészült, amelynek néhány versenyszámát a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, szeptember 16-án rendezték meg. A keddi programot a Miskolci Egyetem sportirodája, valamint a Miskolci Egyetem sportegyesülete (MEAFC) szervezte.

2014. augusztus 22., péntek 09:19

Szép helyezések Csehországban

Szép helyezések Csehországban

Augusztus 11-17. között, Olomoucban, Csehországban rendezték meg a 19. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot. Az eseményen 32 ország 267 sportolója (144 férfi és 123 nő) vett részt, edzőkkel, sportvezetőkkel és egyéb kísérőkkel együtt mintegy 330 fő. A magyar egyetemi sportot 6 férfi és 5 női versenyző képviselte.

2014. május 14., szerda 08:33

Best Practice: Fut az Egyetem Miskolcon

Best Practice: Fut az Egyetem Miskolcon

2014. május 12-én FUT AZ EGYETEM - 1735 méter közösen! elnevezésű egészséges életmódot népszerűsítő demonstrációs futásra került sor a Miskolci Egyetem campusának területén. Az eseményen közel 400 fő hallgató és oktató vett részt. Az útvonal körbejárta a Campus területét: a Főépület, a Bölcsészépület, a Könyvtár, a Körcsarnok és a Galéria körúton haladva.

2014. április 03., csütörtök 08:00

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője aktív részvételével zajlik a mára legendássá lett szarvas, Bonifác űzése április 5-én, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezendő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB). A tradicionális verseny fővédnöke dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

2013. március 22., péntek 14:09

Miskolc a tizedik

Miskolc a tizedik

A nyíregyházi látogatást követően a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) március 13-án a Miskolci Egyetemen mutatta be a Hajós Alfréd Tervet, az intézmény vezetése, valamint a sportszervezeti egység vezetői és az egyetem sportegyesületének, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) vezetőinek körében. Miskolc a 10. vidéki egyetemi város, ahol társadalmi vitára bocsájották a tervet.