MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 27., vasárnap 22:57

Sport határok nélkül - Buzánszky Jenő adta át a tusványosi focitorna díjait

A 25 éves fennállását ünneplő Tusványos keretén belül rendezték meg Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt.
A torna fővédnöke Buzánszky Jenő volt, az Aranycsapat legendás játékosa. Kiélezett végjáték, remek hangulat és az összetartozás érzése jellemezte a két napos rendezvényt, a világ egyik legszebb fekvésű labdarúgó pályáján.


Kiélezett végjátékban, 1:0-ra a Csíki Sapientia csapata nyerte meg az első TuFi-t, akik a döntőben a sepsiszentgyörgyi Sepsi Ifjúság csapatát múlták felül. Harmadik helyen az ELTE-BEAC csapata zárt, megelőzve a marosvásárhelyi F.R. Ady-t.
A július 25-26-án megrendezett futsal tornára 8 csapat kapott meghívást. A 2014-es évben rendezett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, budapesti és révkomáromi tornákon legjobban teljesítő egyetemi csapatok kvalifikálták magukat a júliusi döntőre. Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről érkeztek csapatok.

A szervezők célja, hogy a kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna ne csupán egy sportesemény legyen, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is. Buzánszky Jenő, a rendezvény fővédnöke az esemény díjátadóján kiemelte: "A magyar fiatalok és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen rendezvényekre." Ilyés Szabolcs, a TuFi főszervezője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a 25 éves Tusványos programját a sport által még színesebbét tudták tenni. Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy a vajdasági, kárpátaljai és felvidéki csapatok nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudtak részt venni, ezért a torna szervezői a következő évekre keresik azokat a támogatókat, akik számára fontos a magyar közösségek közötti kapcsolat építése és a sport támogatása.

A legjobbaknak járó díjakat Buzánszky Jenő és Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, a torna támogatója adták át. Egy Buzánszky Jenő által dedikált labdát, a torna különdíját a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. ajánlotta fel. A díjat Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió intendánsa adta át. A tornán a legjobb játékosokat is díjazták: Kisgyörgy Zsolt (Sepsi Ifjúság) legjobb kapus; Gliga Krisztián (Csíki Sapientia) legjobb játékos; Kiss Gergő (ELTE-BEAC) a legjobb védekező játékos; Lélek Levente (F.R. Ady) gólkirály.

 

Képgaléria

{gallery}1821{/gallery}