MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 18., hétfő 16:05

Sorsolás és esélylatolgatás az első Ultimate Frisbee egyetemi kupáról

A nevezés lezárultával 4 egyetem 5 csapata között történt meg a sorsolás.


Február 23-án reggel 8 órakor a TF1 és az ELTE csapatainak mérkőzésével veszi kezdetét a kupa Kunszentmiklóson.

Majd a BME és a TF2 lép pályára. Egyetlen vidéki csapatként a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) lányai, fiai debütálnak legkésőbb, 8:50-kor.

A 20 perces körmérkőzéseket követően a legjobban végzett két csapat mérheti össze -újra- erejét a 12:10-kor kezdődő döntőben.

Az eredményhirdetésre 13:00-kor kerül sor, melyen Sértő Róbert, a város sportlétesítményeinek vezetője adja át a résztvevő csapatoknak a díjakat, köztük az Egyetemi Vándor Kupát!

A nevezés során leadott névsorokat böngészve megállapíthatjuk, hogy sokesélyes a verseny. A TF 2. csapata igen gyors játékosokból áll, míg az ELTE gárdájánál a külsős igazolások sikerültek jól.

Mégis talán a TF 1., a BME és a SZTE tűnik erősnek. Hiszen mindhárom csapat mind az egyetemisták, mind a –versenykiírás alapján megengedett max. 2 fő- külsős játékosok személyében rutinos „frizbiseket” vonultatnak fel. A hazai sportági mezőnyt ismerőknek bizonyosan elegendő megemlítenünk Antal Elvira, Kovács Lilla, Barna Zsófia, illetve Patai Zoltán, Nagy Csaba vagy éppen Géczy István nevét; a magas színvonal garanciájaként. Persze mindannyian nem juthatnak döntőbe, és egyáltalán nem lenne meglepetés, ha valamelyik fiatalabb társulat hódítaná el a Kupát.

Ami biztos: aki nézőként részt vesz az ingyenes eseményen, nagy sportélményben részesülhet…