MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 13., kedd 09:18

Sikerrel zárul az Európai Sporthét

Felsőoktatási szempontból sikerrel zárult az Európai Sporthét, amit Magyarországon Sporthónapra növelt a Magyar Szabadidősport Szövetség. A hazánkban szeptember 7. és 30. között tartott eseménysorozatot a MEFS is támogatta. A Sporthónaphoz34 egyetemi, főiskolai sportrendezvény csatlakozott és ennek keretében összességében közel 13 ezer hallgató sportolt. Az egyetemi, főiskolai sportos események között a legnagyobb tömegeket megmozgató program 175 ezer forint díjazásban részesül majd. Két további pénzdíjról (ezek összege 100 ezer forintos és egy 75 ezer forintos) pedig sorsolással döntenek. 

 


Az Európai Bizottság új kezdeményezésével Európa-szerte népszerűsíteni kívánta a sportot és a testmozgást. Az eseménysorozathoz az európai, tagállami, regionális vagy helyi szinten már meglévő, sikeres kezdeményezések is csatlakozhattak. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönözte az európaikat, hogy a Sporthét, nálunk Sporthónap ideje alatt többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak.

A budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tenisz TK versenyt, MIX röplabda bajnokságot, Sportnapot, Schönherz Kupát, Gólyafocit és Egészségnapot szervezett hallgatóinak. Az Eszterházy Károly Főiskola a Kutatók éjszakáján streetball kupával, "Egy perc és nyersz" programmal, barlangász bemutatóval és tudós maratonnal, valamint terhelés/élettani mérésekkel is várta az érdeklődőket.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem idén is megtartotta igen népszerű Sporthetét ésfutóversenyét, az 5vös5 kilométert.

A Pannon Egyetem Fall of Fitness Girls 2015 elnevezésű eseménnyel és Labdarúgó Házibajnoksággal nevezett az Európai Sporthét programjába. A Szolnoki Főiskola hallgatóinak őszi sportágválasztásra, íjászatra és szabadidős sportfal mászásra volt lehetősége. A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Kari Napokat tartott. Az Óbudai Egyetem Egészségnappal, cheerleading nyílt edzéssel, kosárlabda játékkal és bemutatóval, futsal kupával, röplabda játék és bemutató edzéssel és streetball kupávalnevezett, míg a Testnevelési Egyetem női kondi kupára és Shaolin Kungfu edzésre invitálta diákjait. Ez idő alatt szervezete meg 16. Miskolci Egyetemi Sportnapját a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club is. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albertről elnevezett teniszversenye mellé szervezett sportszakmai konferenciája pedig az agy megtornáztatására is lehetőséget adott.