MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 11., szerda 16:47

Sikerrel zárult az Európai Sporthét

Sikerrel zárult az Európai Sporthét

Kiválóan teljesítettek a magyar hallgatók az Európai Sporthéten. Felsőoktatási szempontból kimondottan eredményesen zárult BeActive elnevezésű Európai Sporthét, amit Magyarországon Sporthónapra növelt a Magyar Szabadidősport Szövetség. 

2015. október 13., kedd 09:18

Sikerrel zárul az Európai Sporthét

Sikerrel zárul az Európai Sporthét

Felsőoktatási szempontból sikerrel zárult az Európai Sporthét, amit Magyarországon Sporthónapra növelt a Magyar Szabadidősport Szövetség. A hazánkban szeptember 7. és 30. között tartott eseménysorozatot a MEFS is támogatta. A Sporthónaphoz34 egyetemi, főiskolai sportrendezvény csatlakozott és ennek keretében összességében közel 13 ezer hallgató sportolt. Az egyetemi, főiskolai sportos események között a legnagyobb tömegeket megmozgató program 175 ezer forint díjazásban részesül majd. Két további pénzdíjról (ezek összege 100 ezer forintos és egy 75 ezer forintos) pedig sorsolással döntenek. 

 

Szeptemberben indul az Európai Sporthét, Magyarországon Sporthónapot szerveznek

Szeptember 7. és 13. között zajlik a sportot és testmozgást hirdető Európai Sporthét Európa 31 országában. A hétből azonban Magyarországon Sporthónap lesz, ugyanis az eseménysorozat hazai szervezői azt is vállalták, hogy szeptember 7-től az egész hónapot e kezdeményezésnek szentelik. Szeretnék elérni, hogy szeptemberben minél több magyar tegyen aktívan az egészségéért, ezzel szabadidős tevékenységeinket tekintve is felkerüljünk Európa sporttérképére és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország. A sportért is felelős emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán is mindenkit részvételre buzdít: „Magyarországon jó sportminiszternek lenni, mert a sportot sokan szeretik. Ennél még jobb: sportoló miniszternek lenni. Legyél Te is sportoló: tanár, orvos, menedzser, apa, anya, diák… ember.”