MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 07., hétfő 00:00

Gyurta Dániel és Czene Attila nyitotta meg az Európai Sporthetet

Sokan gondolják úgy, hogy a rendszeres mozgást nehéz beiktatni az életükbe, éppen ezért meg sem próbálják. Szeptember 7-én indult, a Magyarországon 1 hónapig tartó Európai Sporthét, melynek keretébentöbb mint 230 szabadidősport-esemény hívja fel a figyelmet arra, hogy a mozgás mindenki számára elérhető. A nagyszabású programsorozatot Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja és Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke nyitotta meg.


Az atlantai olimpiai bajnok szerint a rendszeres mozgás három legfontosabb alappillére az elhatározás, a cselekvés és a kitartás. „Azok számára, akik még nem tették meg az első lépést, erre több mint 230 alkalmat teremtünk itthon az Európai Sporthét keretében” – mondta Czene Attila, az MSZSZ elnöke a rendezvénysorozat nyitó sajtótájékoztatóján a Kopaszi-gáton.

Gyurta Dániel, a MEFS elnökségi tagja, olimpiai bajnok úszó kiemelte: fontosnak tartja, hogy a rendszeres sport már gyerekkorban az életünk részévé váljon. A Londonban aranyérmet szerző, jelenleg a Budapesti Metropolitan Főiskolán tanulósportoló hozzátette, a mozgással nem csak az egészségünknek teszünk jót, de hosszú távon a mindennapokban is segít teljesebb életet élni és jobb eredményeket elérni.

Országszerte több mint 230 szabadidősport-esemény

Szeptember 7-től országszerte több mint 230 regisztrált sportesemény kínál lehetőséget itthon az aktivitásra az Európai Bizottság által életre hívott nemzetközi programsorozat szárnyai alatt. A résztvevők ez idő alatt számos mozgásformát kipróbálhatnak a futástól kezdve az úszáson, tekén és teremröplabdán át többek között a kenuig. Az események között találjuk a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) SportPont programját és a Magyar Diáksport Napját, amelyet  a Magyar Diáksport Szövetség koordinál.
 

A program honlapján még várják az eseményregisztrációkat, a mozogni vágyók pedig már több mint 230 rendezvény közül választhatják ki számukra a legmegfelelőbbet.