MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 02., hétfő 17:14

Növelni kívánja nemzetközi súlyát a MEFS

Növelni kívánja nemzetközi súlyát a MEFS

Dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, ifjúságért, kultúráért és sportért felelős biztosa ma egyeztetésre fogadta az egyetemi sport magyar küldöttségét prof. dr. Kiss Ádámot, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökét és dr. Székely Mózest, a MEFS főtitkárát, valamint a velük érkező Eric Saintrondot, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) főtitkárát. A tárgyalás során a felek egyeztetéseket folytattak Európa szerepéről és lehetőségeiről az egyetemi sport (és egészség) fejlesztésében. A magyar egyetemi sportot képviselő MEFS tovább kívánja növelni nemzetközi súlyát és a nemzetközi sportdiplomáciában betöltött szerepét. Ennek érdekében a sportszervezet fokozza aktivitását az Európai Egyetemi Sportszövetségben (EUSA), a Nemzetközi Sport és Kulturális Szervezetben (ISCA) és szabadidősport egyik legjelentősebb nemzetközi szervezetében, a TAFISA-ban (The Association for International Sport for All). Emellett dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára megpályázza a FISU Végrehajtó Bizottságának tagságát is. 

2015. október 13., kedd 09:18

Sikerrel zárul az Európai Sporthét

Sikerrel zárul az Európai Sporthét

Felsőoktatási szempontból sikerrel zárult az Európai Sporthét, amit Magyarországon Sporthónapra növelt a Magyar Szabadidősport Szövetség. A hazánkban szeptember 7. és 30. között tartott eseménysorozatot a MEFS is támogatta. A Sporthónaphoz34 egyetemi, főiskolai sportrendezvény csatlakozott és ennek keretében összességében közel 13 ezer hallgató sportolt. Az egyetemi, főiskolai sportos események között a legnagyobb tömegeket megmozgató program 175 ezer forint díjazásban részesül majd. Két további pénzdíjról (ezek összege 100 ezer forintos és egy 75 ezer forintos) pedig sorsolással döntenek. 

 

Czene Attila Dr. Szabó Tünde és Szalay Ferenc

Az Európai Bizottság által életre hívott, a sportot és a testmozgást népszerűsítő Európai Sporthéthez a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is csatlakozott a hazai egyetemek és főiskolák szabadidős sportprogramjaival. Az Európai Sporthét kapcsán szeptemberben Magyarországon sporthónapot tartanak. 

Gyurta Dániel és Czene Attila nyitotta meg az Európai Sporthetet

Sokan gondolják úgy, hogy a rendszeres mozgást nehéz beiktatni az életükbe, éppen ezért meg sem próbálják. Szeptember 7-én indult, a Magyarországon 1 hónapig tartó Európai Sporthét, melynek keretébentöbb mint 230 szabadidősport-esemény hívja fel a figyelmet arra, hogy a mozgás mindenki számára elérhető. A nagyszabású programsorozatot Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja és Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke nyitotta meg.