MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Jelentős MEFS képviselet a „Sport a felsőoktatásban” konferencián

 

Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára az egyetemi sportközösség nevében köszöntőt mondott a „Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon 2015” TÁMOP projekt záró rendezvényeként megtartott „Sport a felsőoktatásban” című konferencián, remélve, hogy az EU-s forrásokból folytatódik a Sportirodák támogatása is. Az eseményen köszöntőt mondott prof. dr. Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, Páva Zsolt, Pécs Polgármestere, dr. Lacsny Márton kabinetfőnök-helyettes és Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára.

A magyar sport első olimpiai bajnoki címét megszerző Hajós Alfréd halálának 60. évfordulója tiszteletére emlékkonferenciát szervez a Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sporttörténeti Szakbizottsága, valamint a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum.

2015. október 26., hétfő 16:44

Centrumban az egészségfejlesztő egyetemek

Centrumban az egészségfejlesztő egyetemek

Konferenciával zárult az egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozását célzó TÁMOP projekt felsőoktatási alprojektje. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által koordinált fórumon dr. Csányi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának népegészségügyi főosztályvezetője mellett prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára köszöntötte a résztvevőket. Az egészségfejlesztő egyetemek létrehozásának tematikája köré épülő fórumon a MEFS elnöke köszöntőjében arra irányította rá a figyelmet, hogy az oktatásban az egyetemi évek az utolsó időszak, ahol az egyének életformájának kialakítása még hatékonyan befolyásolható.Így fogalmazott: „Mivel a jelen egyetemistái lesznek a jövő vezetői az egészségfejlesztő egyetemek megvalósítása sorsdöntő jelentőségű. A MEFS kiemelt célja a sportos életvitel felsőoktatásban történő elterjesztésével az egészség megőrzésének és fejlesztésének segítése.”

 

 

Megtartották az 1. Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát

Január 28-án közel száz résztvevővel zajlott az ELTE Sportiroda által szervezett első Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferencia, az ELTE Bölcsészettudományi Karának tanácstermében. A konferencia a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával országszerte közel minden egyetemen és főiskolán létrejött intézményi sportirodák vezetőit, munkatársait hívta közös gondolkodásra. 

Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát szervez az ELTE Sportiroda

Az ELTE Sportiroda január 28-án, szerdán konferenciát szervez az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, amelyen többek között az egyetemi sportinfrastruktúra helyzetéről lesz szó, de az érdeklődőket az egyetemek sportszolgáltatási kínálatáról szóló kerekasztal beszélgetés, valamint egészségpszichológiai előadás is várja.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Meghívó a NYME-BDPK Nemzetközi Nevelés- és Sporttudományi Konferenciájára

A háromnapos rendezvény során a nevelés – és sporttudomány különféle szektorainak, mint általános- és középiskolák, felsőoktatási vagy gyógypedagógiai intézmények képviselőinek eszmecseréjére kerül sor, amely kiváló lehetőséget nyújt szakmai tapasztalatcserékre és további külföldi kapcsolatok építésére.

2013. szeptember 26., csütörtök 10:03

Sportinnovációs konferencia

Sportinnovációs konferencia

A Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) Sportinnovációs Szakbizottsága szeptember 26-án innovációs konferenciát rendez a Magyar Sport Házában – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapján.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán kerül megrendezésre 2012. október 17-én a Mozgás=Egészség konferencia, melyen előad többek között dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judos, a MEFS elnökségi tagja, dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke és dr. Ács Pongrác, a MEFS elnökségi tagja is.